Leesclub 1: Samen – Julie Cohen (startweek)
Leesclub 1: Samen – Julie Cohen (startweek)

Leesclub 1: Samen – Julie Cohen (startweek)

Gisteren plaatste ik een bericht via Instagram met de vraag of jullie het leuk vinden om een leesclub te starten. Ik heb daarop een aantal likes ontvangen, dus ik ga er dan vanuit dat jullie het wel leuk zouden vinden!

De vraag om een leesclub te starten heb ik al eens eerder gesteld en het lijkt me gewoon ontzettend leuk en gezellig om steeds een paar weken lang samen één boek te lezen en daarna samen erover te praten. Natuurlijk kan je het boek al gelezen hebben, maar dan kan je uiteraard nog meedoen met het gesprek.

Ik wil graag beginnen met het boek ‘Samen’ van Julie Cohen. Dit boek zie ik veel op Internet en het heeft veel publiciteit gekregen de laatste tijd. Daarnaast zag ik dat mijn bibliotheek het boek als nieuwe aanwinst had binnengekregen en gepromoot. Dus toen ik dit zag, heb ik hem gelijk gereserveerd en zodoende kies ik hem als eerste boek voor de leesclub.

Een paar tips voor het verkrijgen van het boek voor de leesclub:
  1. lenen bij de bibliotheek
  2. lenen van familie/vrienden
  3. e-book aanschaffen
  4. en natuurlijk gewoon het boek kopen 🙂

Ik moet een beetje voorzichtig zijn met welke boeken ik koop, want mijn huis wordt een beetje te vol. Dus tegenwoordig leen ik nieuwe titels eerst bij de bibliotheek en als ik hem echt de moeite waard vind om te bezitten, dan koop ik hem.

De opzet van de leesclub (jullie ideeën zijn meer dan welkom!):
  • deel van het boek lezen
  • leesvragen samen bespreken
  • creatieve schrijfopdracht aan elkaar geven

Ik stel voor dat we volgende week maandag (11 juni) deel 1 (het boek bestaat uit vijf delen) bespreken. Ik zorg voor de leesvragen en ik bedenk één creatieve schrijfopdracht.

Als je het leuk vindt om mee te doen, laat het me weten in een reactie en bedenk een leuke schrijfopdracht voor volgende week 🙂

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller