Boekrecensie: We are okay – Nina LaCour
Boekrecensie: We are okay – Nina LaCour

Boekrecensie: We are okay – Nina LaCour

Ik lees best wel veel. Heel veel. Fictie, non-fictie, tijdschriften, noem het maar op. De laatste tijd ben ik weer veel fictie aan het lezen en dan ook literatuur. Het leek me leuk om dus voor jullie regelmatig een boekrecensie te plaatsen, zodat je kunt zien wat ik momenteel lees, maar ook om te kijken of een boek de moeite waard is om te kopen of te lenen bij de bibliotheek. Niet dat mijn mening de universele mening is, maar een ervaring lezen helpt altijd wel! 🙂

Korte samenvatting

Marin is halsoverkop verhuisd naar New York vanuit Californië zonder een bericht achter te laten. Ze geeft ook geen antwoord als er contact met haar wordt opgenomen. Niemand weet wat er is gebeurd in de zomervakantie.

Nu komt haar beste vriendin Mabel bij haar op bezoek in de kerstvakantie. Marin moet haar vertellen wat er is gebeurd en de confrontatie aangaan. Ze moet uitleggen wat echte eenzaamheid inhoudt.

Mijn mening

Dit boek valt in het genre Young Adult en ik ben hem gaan lezen om te kijken of het wat is voor mijn studenten. Ik probeer de nieuwste boeken bij te houden, zodat ik adviezen aan hen kan geven. Mijn advies voor dit boek is om hem alleen te lezen als ‘tussenboek’. Voor het geval dat je net een heel goed boek uit hebt en dat je nog op zoek bent naar het volgende geweldige boek.

Dit boek is wel oké. Het beschrijft de thema’s eenzaamheid en liefde wel heel mooi. Ook zijn de personages prima om mee te identificeren. De schrijfstijl is vlot en het boek leest lekker snel weg. Het is geen boek waar je moeite voor moet doen. Het boek bevat flashbacks en heeft korte hoofdstukken. Al met al zou ik het boek lezen voor even tussendoor, maar daarna gauw op zoek gaan naar een nieuw meesterwerkje!

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan? Of ben je van plan na het lezen van deze recensie om het boek op te pakken? Laat het me weten in een reactie 🙂

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.