I
I

I

Woedend trekt April het verkreukelde A4’tje uit haar printer. Ze veegt haar lange, rode krullen uit haar gezicht. Wat een rotapparaat is het ook. Al die uren zitten werken aan dat verslag, al die berekeningen vlogen razendsnel op het scherm en dan heeft ze moeite met het document te printen. Zuchtend laat April zich op haar bed vallen. Dan schrikt ze op van haar trillende telefoon op haar nachtkastje. De foto die ze tijdens de zomervakantie heeft gemaakt in Spanje, licht op.

‘Dag, mam. Met mij.’
‘Dag, schat. Ik bel even om te zeggen dat we bij Melissa en Mike blijven slapen. Het is nu toch wel erg laat geworden door al die gezelligheid en ze hebben de logeerkamer daarom voor ons klaargemaakt.’
‘Is goed, hoor, mam. Dan zie ik jullie morgen wel weer. Slaapt Susan bij één van haar vriendinnen?’
‘Ja, die hebben we op de heenweg afgezet. Je verdient dit avondje rust voor jezelf, April. Geniet er nou eens van.’
‘Ja, ik stop zo met huiswerk maken. Alleen nog iets printen.’ April geeft een tik tegen het apparaat. Nog niets. Alleen dat al te bekende geluid van een printer die te veel moet nadenken.
‘Wat was dat voor geluid?’
‘Oh, niets. Komt allemaal wel goed.’ April zucht diep en verfrommelt het verkreukelde A4’tje tot een prop. Met een sierlijke gooi mikt ze het in haar prullenmand aan de overkant van haar kamer. Raak! Yes!
‘Oké, schat. Ik ga nu ophangen. We gaan hier nog gezellig een bordspelletje doen met z’n allen. Dat kunnen wij ook wel weer eens binnenkort doen. Lijkt je dat niet leuk?’
‘Ja, is wel weer een keertje leuk, mam. Zie jullie morgen!’
‘Tot morgen, lieverd!’

Er moet toch iets zijn waardoor dat apparaat steeds vastloopt. Ze besluit het printen nog maar eens te proberen, maar als de printer weer haar nieuwe A4’tje opslokt, geeft ze het op. Aaah! Gefrustreerd schopt April één van haar schoenen op de grond tegen de vensterbank aan. Waarom kan nooit eens iets een keertje helemaal in één keer goed gaan?
‘Misschien moet je proberen niet zoveel papier in de laadbak leggen.’
‘Aah!’ gilt April en ze valt achterover van haar bureaustoel af.

 

Lees hier het eerste deel van dit vervolgverhaal!
Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.