HebbanBuzz #2: Zeg maar Joe – Martin van Es & Andrew Crofts
HebbanBuzz #2: Zeg maar Joe – Martin van Es & Andrew Crofts

HebbanBuzz #2: Zeg maar Joe – Martin van Es & Andrew Crofts

Kennen jullie de website Hebban al? Deze website is echt dé plek voor alle lezers en schrijvers. Je kunt je gelezen boeken bijhouden in een reading challenge, deelnemen aan leesclubs, in contact komen met andere boekenfans, meedoen aan toffe winacties en soms ook jezelf opgeven om een nieuw boek te promoten.

En dit noemen ze ‘buzzen’. In ruil voor een fysiek boek of e-book plaats jij gedurende drie à vier weken leuke updates op social media, terwijl jij het boek aan het lezen bent. Ten slotte plaats je een recensie op de Hebban site en deel je deze op je social mediakanalen. Hartstikke leuk! Ik heb het nu één keer mogen doen en nu was ik uitgekozen voor mijn tweede hebbanbuzzboek (ja, dat is een woord!). Dit boek heet ‘Zeg maar Joe’ en is geschreven door Martin van Es samen met ghostwriter Andrew Crofts.

Flaptekst

‘Is dit het grootste nieuws van de afgelopen 2000 jaar?
En een mooi perspectief voor de komende 2000?

Een mondiale crisis vanwege een virus, klimaatverandering, overbevolking… De mensheid staat voor enorme uitdagingen. En dat in een wereld waarin we meer dan ooit met elkaar verbonden zijn en tegelijkertijd meer dan ooit verdeeld lijken. Juist nu heeft de wereld behoefte aan één stem, één gids…

En dan hult de aarde zich op een dag plotseling in volledige duisternis. Twaalf minuten lang is het overal ter wereld pikzwart. Zodra de zon weer verschijnt, verschijnt als uit het niets ook een man, Joe, die beweert de zoon van God te zijn. Kan deze Joe wereldleiders, geestelijk leiders en de meest innovatieve denkers op één lijn krijgen om de enorme problemen van de mensheid op te lossen? Kan hij ons ertoe bewegen hem te volgen, voordat het te laat is?

In deze overtuigende en uiterst actuele roman laten Martin van Es en Andrew Crofts hun licht schijnen op de grootste uitdagingen van onze tijd. Ze schetsen een toekomst waarin we – eindelijk – allemaal samenwerken voor het behoud van onze aarde en al het leven dat zich daarop bevindt.’

Spannend, hè? Ja, zo begint het boek ook. Ik wilde meedoen, omdat het in de sfeer van Dan Brown en Paolo Coelho geschreven zou zijn en dat favoriete auteurs van mij zijn. Nou, dat klopt. Het boek is direct spannend en pakkend aan het begin en je wilt graag verder lezen. De schrijfstijl is prettig en de personages worden interessant geïntroduceerd.

Dit boek is echt heel erg actueel en lijkt goed leesvoer in de huidige crisissituatie. Mijn eerste gedachte bij deze crisis was ook of dit het einde der tijden is dat is aangekondigd en dat zou leuk zijn, want Jezus zal dan terugkomen. En nu komt dit boek? Toeval, hmm, ik weet het niet… Ik geloof niet zo in toeval.

Ik heb nu ongeveer een derde van het boek gelezen en ben benieuwd wat het verhaal nog meer gaat vertellen. Lees volgende week mijn tweede buzz!

Reserveer hier alvast een exemplaar bij Bol.com! Het boek verschijnt begin juni.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller