HebbanBuzz #3: Zeg maar Joe – Martin van Es & Andrew Crofts
HebbanBuzz #3: Zeg maar Joe – Martin van Es & Andrew Crofts

HebbanBuzz #3: Zeg maar Joe – Martin van Es & Andrew Crofts

Vorige week vertelde ik jullie over mijn nieuwe ‘buzzboek’ voor de website Hebban. Hebben jullie inmiddels al een account aangemaakt? Op Hebban kan je vandaag bijvoorbeeld meedoen met de hebbanuitleesdag, alle boeken die je deze maand bent begonnen probeer je vandaag op de laatste zondag van de maand uit te lezen. Hartstikke leuk zo’n uitdaging met jezelf!

Voor het geval je niet meer weet waar het boek over gaat, is hieronder nog een keer de flaptekst.

Flaptekst

‘Is dit het grootste nieuws van de afgelopen 2000 jaar?
En een mooi perspectief voor de komende 2000?

Een mondiale crisis vanwege een virus, klimaatverandering, overbevolking… De mensheid staat voor enorme uitdagingen. En dat in een wereld waarin we meer dan ooit met elkaar verbonden zijn en tegelijkertijd meer dan ooit verdeeld lijken. Juist nu heeft de wereld behoefte aan één stem, één gids…

En dan hult de aarde zich op een dag plotseling in volledige duisternis. Twaalf minuten lang is het overal ter wereld pikzwart. Zodra de zon weer verschijnt, verschijnt als uit het niets ook een man, Joe, die beweert de zoon van God te zijn. Kan deze Joe wereldleiders, geestelijk leiders en de meest innovatieve denkers op één lijn krijgen om de enorme problemen van de mensheid op te lossen? Kan hij ons ertoe bewegen hem te volgen, voordat het te laat is?

In deze overtuigende en uiterst actuele roman laten Martin van Es en Andrew Crofts hun licht schijnen op de grootste uitdagingen van onze tijd. Ze schetsen een toekomst waarin we – eindelijk – allemaal samenwerken voor het behoud van onze aarde en al het leven dat zich daarop bevindt.’

Het meest bijzondere aan dit boek vind ik hoe actueel het is. Het is een boek dat je aanzet tot nadenken; het stelt belangrijke vragen hoe wij als mensen samen kunnen werken om deze wereld beter te maken. Ook blijft het interessant. Halverwege het verhaal gaat het tempo wat omlaag, maar je wilt weten hoe het verder gaat. En dit kabbelende tempo is erg prettig om de belangrijke informatie die je krijgt, tot je te laten doordringen.

Ik ben nu begonnen aan de laatste honderd bladzijdes en zal dus volgende week mijn recensie plaatsen. Word je al nieuwsgierig door mijn hebbanbuzz blogposts? Wat lijkt jou het meest interessant aan dit boek?

Reserveer hier alvast een exemplaar bij Bol.com! Het boek verschijnt begin juni.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.