Boekrecensie: Honorair Kozak – Tommy Wieringa
Boekrecensie: Honorair Kozak – Tommy Wieringa

Boekrecensie: Honorair Kozak – Tommy Wieringa

Een van mijn favoriete literaire schrijvers is Tommy Wieringa. Inmiddels heb ik bijna al zijn romans gelezen. Vooral Dit zijn de namen vond ik prachtig en is eigenlijk wel weer toe aan een herleessessie. Zijn novelles zijn ook interessant, zoals Dit is mijn moeder. Ik wist dat hij ook veel columns schreef en zag het boek Honorair Kozak liggen bij de bieb. Aangezien ik alles van hem wil lezen, nam ik deze dus ook mee naar huis.

Waar gaat het boek over?

Voor zijn romans heeft Tommy Wieringa veel reizen gemaakt om te gebruiken als onderzoek. Deze reizen beschrijft hij in dit boek. Hij komt op veel verschillende bijzondere plekken van de wereld en vertelt over de mensen die hij ontmoet en wat hij meemaakt. Het is een verzameling van korte hoofdstukjes die niet per se één geheel vormen.

Wat vond ik van het boek?

Hoe makkelijk en fijn zijn romans lezen, hoe lastig deze korte stukjes tekst lezen. Ik kwam er heel moeilijk in en dat was deels te wijten aan zijn schrijfstijl. Deze stijl vind ik helemaal geweldig in zijn romans. Die lezen fijn en snel; en bevatten poëtische zinnen zonder te veel opsmuk. De korte tekstjes in dit boek bevatten ook deze gestileerde, mooie zinnen, maar zijn te kort om voor een samenhangend geheel te zorgen. Misschien moet je dit boek gewoon niet in één keer willen lezen.

Er zaten een paar vermakelijke hoofdstukjes tussen die pakkend en grappig waren, maar het overgrote deel was een wirwar aan oninteressante ontmoetingen voor de lezer. Jammer, dit boek zorgt ervoor dat ik niet zijn andere verzameling reisverhalen zal lenen bij de bibliotheek. Ik kan echter niet wachten op zijn volgende roman!

Klik hier om het boek via Bazarow te bestellen.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller