Boekrecensie: Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse
Boekrecensie: Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse

Boekrecensie: Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse

Ik doe nu ongeveer zes jaar aan aikido en heb inmiddels examen gedaan voor de 1e kyu. Mijn volgende stap zal de zwarte band zijn en dat vind ik ontzettend gaaf om te beseffen. Nooit had ik van mezelf verwacht dat ik een budosport zou gaan doen, laat staan een zwarte band ergens in halen! Ik? Die altijd heeft gedanst en ballet heeft gedaan? Oké, ook een pittige sport, maar iets ‘zachter’ en vriendelijker van aard dan aikido.

Ik vind het dan ook heel leuk om te lezen over de filosofie achter deze budosport, maar ook over Japan, het land waar aikido vandaan komt. Ik reis graag en op zich trekt Japan mij niet zo, maar ik vind het wel leuk om te lezen over allerlei weetjes van landen. Vandaar dat ik dit boekje meenam uit de bieb, en ook om kennis te maken met deze auteur.

Waar gaat het boek over?

In dit boekje komen er honderd feitjes naar voren over Japan. In korte hoofdstukjes van hooguit drie bladzijdes wordt het feitje beschreven. Dit loopt uiteen van de geschiedenis van het land tot aan de Japanse taal, van het eten tot aan gebruiken en rituelen in Japan. De auteur verwerkt her en der een klein grapje in de hoofdstukjes.

Wat vond ik van het boek?

Ook al bevatten deze honderd stukjes niet alle informatie over Japan; je krijgt een vrij compleet beeld van de cultuur. Je krijgt nuttige informatie over de taal en de geografie van Japan. Ook leer je grappige dingen, zoals over zitbaden en over familieleden die je kunt huren.

De humor en de schrijfstijl van deze auteur vond ik erg goed. Het boekje las vlot en prettig. Ik wil graag haar andere boeken gaan lezen, ook omdat het boeken zijn die over taal gaan en dat is natuurlijk een van mijn interessegebieden. Dit boek beoordeel ik in ieder geval al met vier sterren.

Klik hieronder om het boekje via Bazarow te bestellen.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.