Waarom ik de boeken van Rainbow Rowell zo leuk vind
Waarom ik de boeken van Rainbow Rowell zo leuk vind

Waarom ik de boeken van Rainbow Rowell zo leuk vind

Ken je ze al? De boeken van young adult en jongvolwassenen auteur Rainbow Rowell? Ik zag twee jaar geleden twee boeken van haar liggen, namelijk Fangirl en Eleanor & Park. Eerlijk is eerlijk, de boekomslagen spraken mij het eerst aan (werkt het niet heel vaak zo?) en toen las ik de flaptekst. Het verhaal klonk leuk en ik nam de boeken mee.

De eerste kennismaking met deze auteur

Daar heb ik geen spijt van gehad! Wat een leuke boeken vond ik dit. Wellicht moet ik ze weer gaan herlezen, want ik kan niet nauwkeurig navertellen waar de boeken ook alweer over gingen, haha. Maar wat me het meest bijgebleven is, is dat de boeken een interessant verhaal vertelden in een fijne schrijfstijl. De auteur had humor en schreef vlotte en vooral fijne dialogen.

Ik besloot dus om deze maand twee dunnere boekjes van haar te bestellen met drie korte verhalen. Nu bleek het ene verhaal (Kindred Spirits, geschreven voor World Book Day in 2016) ook in het andere boekje (Almost Midnight) te zitten, dus uiteindelijk had ik twee korte verhalen. Desondanks is het leuk om de hele collectie te hebben van een favoriete auteur. 🙂

De twee korte verhalen

Het eerste verhaal gaat over een meisje dat in de rij zit voor de nieuwe Star Wars film en koste wat het kost deze ervaring wilt meemaken. Aan het eind heeft ze de vier dagen overnachten voor de bioscoop overleefd, maar wat vindt ze van de film? Het tweede verhaal gaat over een meisje dat vier jaar lang de kus om middernacht van haar beste vriend aan haar voorbij ziet gaan. Als al haar vrienden buiten de stad gaan studeren, blijft zij alleen achter om in haar thuisstad te studeren. Zal ze haar beste vriend die ze stiekem erg leuk vindt, nog wel terugzien?

Wat vond ik van de verhaaltjes?

Dit waren weer leuke verhaaltjes van deze auteur. Zoals ik al vertelde, is de schrijfstijl erg vlot en fijn. Ook is het gemakkelijk om je in te leven in de personages, ook al zijn ze een stuk jonger dan ik, en in wat ze voelen, hoe kort het verhaal ook is. Het is steeds een compleet verhaaltje dat van mij best uitgewerkt mag worden tot een heel boek.

Ik heb na het lezen van deze verhalen twee boeken voor jongvolwassen lezers van deze auteur besteld en ben heel benieuwd hoe ik die ga vinden. Daarna staan er nog twee young adult boeken van haar op mijn verlanglijstje. Ik wil sowieso alles van deze auteur gaan lezen!

Bestel een van de boekjes via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.