Boekrecensie: Attachments – Rainbow Rowell
Boekrecensie: Attachments – Rainbow Rowell

Boekrecensie: Attachments – Rainbow Rowell

Vorige maand schreef ik over een van mijn favoriete auteurs: Rainbow Rowell. Zij heeft een aantal young adult boeken geschreven die ik erg leuk vond, en toen zag ik dat zij ook een aantal boeken heeft geschreven voor wat oudere lezers en/of volwassenen. Ik was dus ook heel benieuwd naar deze boeken en besloot ze aan te schaffen. Deze maand lees ik haar twee boeken voor volwassenen en dit is de eerste.

Waar gaat het boek over?

Lincoln, een jonge twintiger, werkt bij een krant op de ICT-afdeling. Zijn taak is om alle e-mail van de werknemers te lezen en scannen op ongepaste inhoud, waaronder dus ook persoonlijke mails van iedereen. Zijn systeem markeert al snel de e-mails van Jennifer en Beth en hij begint hun gesprekken te lezen zonder hen een waarschuwing te geven.

Hij wordt verliefd op Beth zonder haar ooit gezien te hebben. Beth op haar beurt ziet een knappe, nieuwe collega waar ze Jennifer over mailt en vertelt. Lincoln volgt deze gesprekken en hoopt het hart van Beth te veroveren door onder andere te starten met fitness. Na al die jaren studie weet hij nog steeds niet wat hij wilt in zijn leven en woont hij weer bij zijn moeder thuis. Maar één ding weet hij zeker, hij vindt Beth leuk. Maar kan je op een afstand verliefd worden, zonder iemand nog gezien te hebben?

Wat vond ik van het boek?

Als je de samenvatting zo leest, vind je het misschien een beetje lauw verhaal, maar niets is minder waar. Het boek leest vlot door de verschillende verhaalperspectieven per hoofdstuk. Dan lezen we weer de e-mails van Jennifer en Beth en dan weer de verhalende stukken over Lincoln. Ondanks dat Lincoln een man is, kon ik mijzelf heel goed identificeren met hem. Ik voelde bijvoorbeeld een paar jaar geleden heel goed hoe hij zich nu voelt.

De personages zijn herkenbaar en goed uitgewerkt. Je leerde ze heel persoonlijk kennen. Ook de relatie tussen Lincoln en zijn moeder, en tussen hem en zijn oudere collega Doris was heel mooi beschreven. Met momenten vond ik het boek heel diepgaand en zelfs ontroerend. Op andere momenten was het grappig en goed bedacht. Kortom, een feelgood boek met meer inhoud dan verwacht!

Bestel het boek hier op Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Eén reactie

  1. Pingback: Boekrecensie: Landline – Rainbow Rowell – Yours truly, the Storyteller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.