Het gouden duo: Pieter Koolwijk en Linde Faas
Het gouden duo: Pieter Koolwijk en Linde Faas

Het gouden duo: Pieter Koolwijk en Linde Faas

Vorig jaar kreeg ik het jeugdboek Gozert opgestuurd en dit was mijn eerste kennismaking met kinderboekenauteur Pieter Koolwijk en illustrator Linde Faas. Het verhaal vond ik fantastisch, magisch en ontroerend; en verbazingwekkend diepgaand voor een jeugdboek. Ik was fan. En dat betekende dus de andere boeken bij de bieb lenen en lezen. Allemaal. Over Prutje heb ik al eerder een recensie (op Instagram) geschreven en vandaag schrijf ik over de andere boeken van Pieter Koolwijk.

De boeken

Ik heb een paar weken geleden zijn hele oeuvre uit de bieb gehaald, plus nog twee prentenboeken van Linde Faas zelf. Op één boek na heeft zij alle boeken van Koolwijk geïllustreerd. Ik nam de volgende boeken mee:
Vlo en Stiekel
Vlo en Stiekel – Vliegen zwammen
Bens boot
Baas van de wereld
Ik neem je mee (Linde Faas)
De jongen en de walvis (Linde Faas)

De eerste drie boeken zijn wat korter. Baas van de wereld is langer en neigt al richting Prutje en Gozert. Dit was gelijk mijn favoriet van de stapel. De schrijfstijl is vlot en grappig, en er zit een moralistische ondertoon in het verhaal zonder dat het er te dik op ligt. Dit is dan net niet het boek dat geïllustreerd is door Linde Faas, maar de illustrator van dit boek heeft vergelijkbare platen gemaakt die erg mooi zijn.

De prentenboeken van Linde Faas zijn ook erg mooi en bevatten leuke verhalen over belangrijke onderwerpen, zoals vriendschap en dromen. Het zijn boeken die ik zou voorlezen in de kleuterklas. Je kunt goed de inspiratie van Noorwegen zien waar zij zelf woont. Prachtig!

Volgend jaar (waarschijnlijk in het voorjaar) verschijnt het nieuwe boek van Pieter Koolwijk dat gaat over een personage uit Gozert, namelijk Luna. Ik ben heel benieuwd hoe haar verhaal verder gaat en hoe de auteur zich verder ontwikkelt in zijn schrijfstijl.

Bestel alle boeken bij Bazarow!
Vlo en Stiekel
Vlo en Stiekel – Vliegen zwammen
Bens boot
Baas van de wereld
Ik neem je mee
De jongen en de walvis

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller