Boekrecensie: Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling
Boekrecensie: Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling

Boekrecensie: Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling

Vorig najaar begonnen en dit voorjaar uitgelezen: de Harry Potter-serie. Voor het eerst! Ik ben supertrots op mezelf. Ooit was ik tot en met deel vier gekomen, maar ik besloot nu opnieuw te beginnen en helemaal tot het eind van het avontuur te blijven. En wat heb ik een hoop geleerd! In de boeken komt er zoveel meer informatie langs dan in de films (duh, logisch), en er zijn nu voor mij zoveel puzzelstukjes op hun plek gevallen. Ook weer in dit spetterend laatste deel. Ik zal jullie vertellen wat ik van het slot vind.

Waar gaat het boek over?

Jaar zes eindigt met de kennis over de Gruzielementen. Harry heeft een opdracht meegekregen van Perkamentus om Voldemort te verslaan en dus op zoek te gaan naar zijn stukjes ziel verstopt in verschillende belangrijke voorwerpen. Hermelien en Ron zijn vastbesloten om met hem mee te gaan.

Maar de zoektocht is nog niet zo gemakkelijk. Het vinden van de Gruzielementen duurt langer dan verwacht en de frustratie bij de drie vrienden stijgt snel. Hoe komen ze verder? En hoe verslaan ze straks Voldemort? Ze moeten vechten voor hun leven en dragen onderweg het verlies van een aantal dierbaren.

Wat vond ik van het boek?

Wat een prachtig sluitstuk van de serie! In het eerste deel van het boek lezen we over de zoektocht en de vlucht van Harry, Hermelien en Ron, op zoek naar Gruzielementen en weg van de Dooddoeners. De spanningen lopen hoog op en de ruzies en frustraties worden mooi omschreven. Ook lees je in dit deel wat voor slimme heks Hermelien is, wat zij allemaal niet bedacht heeft. Je leeft echt met hun wanhoop mee.

Het tweede deel beschrijft de strijd tegen Voldemort en naarmate de hoofdstukken vorderen, komen we steeds dichterbij hem. Dit deel vond ik heel spannend om te lezen. Er zaten verdrietige stukken tussen van personages die we verloren en er zaten hele verhelderende stukken bij waar er heel veel puzzelstukjes voor mij op hun plek vielen. En na het lezen van dit boek ben ik helemaal fan van Sneep, haha, en hij is denk ik mijn favoriete personage van de serie geworden! En nu is de serie af, wat moet ik nu? Alle films straks weer terugkijken en het verhaal nu beter begrijpen, als mijn vriend straks ook het laatste boek uitheeft. Ik geef dit laatste deel ook weer vijf sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller