Boekrecensie: Het gouden uur – Whitney Scharer
Boekrecensie: Het gouden uur – Whitney Scharer

Boekrecensie: Het gouden uur – Whitney Scharer

Een tijdje geleden kreeg ik dit boek opgestuurd door Uitgeverij Rainbow. Ik had aangegeven dat ik graag historische romans en waargebeurde verhalen lees, dus toen ik dit boek binnenkreeg, werd ik erg nieuwsgierig naar dit verhaal. In deze recensie vertel ik wat ik uiteindelijk van het boek vond.

Waar gaat het boek over?

Het Amerikaanse model Lee Miller gaat eind jaren twintig naar Parijs om te leven als kunstenares. Ze wil niet alleen maar voor de camera staan, maar nu ook zelf in de leer gaan als fotograaf. Ze ontmoet fotograaf Man Ray en wordt ondergedompeld in zijn leefstijl en verkeert zich algauw in de Parijse kunstenaarskringen.

Lee en Man groeien naar elkaar toe en krijgen een relatie met elkaar, terwijl Lee van alles over fotografie leert van Man. Tussen deze hoofdstukken door lezen we over Lee’s tijd als fotografe tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wat vond ik van het boek?

Het boek is meer een liefdesverhaal dan een historische roman. De kleine stukjes die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn het meest interessant en daar had ik graag meer over willen lezen. De hoofdstukken in Parijs zijn filmisch opgezet en de schrijfstijl zorgt ervoor dat je deels vlot door het boek gaat. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en je gaat met Lee meeleven. De expliciete seksscènes hadden voor mij minder gekund, want het voegde niet altijd wat toe aan het verhaal. Ik ben hierdoor ook wat sceptisch of Lee Miller echt zo was, want ze komt nu enigszins seksbelust over.

De relatie tussen Man en Lee is dan weer mooi om te lezen. Het heeft inderdaad zo kunnen zijn. Emoties, lust en verlangen komen goed naar voren en maken dit boek tot een romantisch verhaal met een historisch tintje. Het verhaal had van mij wel sneller gemogen; uiteindelijk gebeurt er niet zo heel veel in het boek. Ik denk dat de achtergrond van deze vrouw heel interessant had kunnen zijn, maar het is helaas niet zo goed uitgewerkt. Ik geef het boek drie sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller