Boekrecensie: De bijzondere levens van Violette – Valérie Perrin
Boekrecensie: De bijzondere levens van Violette – Valérie Perrin

Boekrecensie: De bijzondere levens van Violette – Valérie Perrin

Toen Xander Uitgevers mij benaderde om mee te doen aan de blogtour van dit boek, was ik heel enthousiast. Ik had dit boek al in hun catalogus zien staan en het leek me een mooi verhaal. In deze recensie leg ik uit hoeveel ik van dit boek genoten heb.

Waar gaat het boek over?

Violette Toussaint is begraafplaatsbeheerder in een dorpje in Frankrijk. Ze troost de bezoekers, schrijft iets op over alle begrafenissen en verzorgt de graven en de tuin. Jaren geleden is ze verlaten door haar man. Als op een dag een politieagent voor haar deur staat, verandert het leven van Violette.

Via de levensverhalen van de mensen die begraven liggen op de begraafplaats bij Violette, een dagboek van een overleden vrouw en flashbacks naar het verleden leren we Violette en haar man kennen, en wat zij hebben meegemaakt.

Wat vond ik van het boek?

Toen ik dacht dat dit boek op de boeken van Joanne Harris (o.a. van de Chocolat-serie) zou lijken, had ik gelijk. Het is een meeslepend, ontroerend en prachtig levensverhaal van Violette, en een aantal mensen om haar heen. De schrijfstijl van deze auteur is heel prettig en maakt dat ik haar eerste boek ook wil gaan lezen. De hoofdstukken vloeien heel natuurlijk in elkaar over, terwijl we springen van het heden naar het verleden, en ook op momenten op dezelfde plek in de tijdlijn. Dit gaat kriskras door elkaar.

Af en toe was het heel even verwarrend hoe het nu precies zat, maar aan het eind is het je als lezer allemaal duidelijk. Met kleine stukjes informatie weet je uiteindelijk hoe een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Ik vond de personages heel kleurrijk en ook de plekken werden heel mooi omschreven. Ik waande me helemaal in de kleine Franse dorpjes waar Violette woonde. Hoe de auteur ook de verhoudingen tussen de personages heeft neergezet, is heel knap gedaan. Al met al een echte aanrader, en ik geef het boek 4,5 sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.