Boekrecensie: Songs in Ursa Major – Emma Brodie
Boekrecensie: Songs in Ursa Major – Emma Brodie

Boekrecensie: Songs in Ursa Major – Emma Brodie

Dit boek vond ik online en de omslag deed me heel erg aan de boeken van Taylor Jenkins Reid denken. Toen ik de achterflap las, moest ik inderdaad ook gelijk aan Daisy Jones & The Six denken. En aangezien ik dat boek geweldig vond, heb ik dit boek dus ook gelijk besteld. In deze recensie leg ik uit wat ik van het boek vond.

Waar gaat het boek over?

Het is de Summer of ’69 en als superster Jesse Reid plotseling niet op een groot festival kan optreden, valt Jane Quinn in samen met haar band The Breakers. Janie Q, zoals ze als artiest wordt genoemd, valt op en samen met haar band krijgen ze een contract om een album op te nemen en te touren met Jesse Reid.

Maar Jesse Reid heeft een geheim dat Jane ontdekt. De roem van Janie Q valt daarna gauw weg en de band valt uit elkaar. Jane gaat alleen verder en neemt haar eigen album op, Songs in Ursa Major, om haar verdriet weg te schrijven en zingen.

Wat vond ik van het boek?

Het boek begon heel goed met interessante personages. Enkele hoofdstukken begonnen vanuit een ander karakter, bijvoorbeeld een producer of een fotograaf. Dat vond ik leuk gedaan. Op die manier werd het verhaal heel filmisch gebracht. Het opnemen van de albums vond ik wat traag gaan en ook zag ik het geheim van Jesse wel aankomen. Er zit wel een andere wending in het verhaal, die ik wel verwachtte, maar niet zag aankomen op deze manier.

Het boek is op zich een langzame lees, maar sommige stukken gaan weer heel vlot, zoals een stukje waar Jane televisie-interviews heeft. Dat vond ik heel goed geschreven. Sowieso vond ik Jane een leuk personage. Ook haar oma, haar tante en haar bandleden hadden leuke achtergrondverhalen en dialogen. Ik heb het boek denk ik te veel willen vergelijken met Daisy Jones, waardoor ik te hoge verwachtingen had. Het is toch anders geschreven en ik heb ook van dit boek genoten. Als je een verhaal wilt waar je even in de muziekscene van de jaren zestig en zeventig wilt wanen, dan is dit zeker een aanrader! Ik geef het boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.