Boekrecensie: De moed van het weesmeisje – Anne Jacobs
Boekrecensie: De moed van het weesmeisje – Anne Jacobs

Boekrecensie: De moed van het weesmeisje – Anne Jacobs

Vorig jaar heb ik het eerste deel van deze historische romanserie gelezen en vond ik prachtig. Toen ik eind vorig jaar deel 4, dat recent was verschenen, als verrassing opgestuurd kreeg, besloot ik de rest van de serie erbij te kopen om fijn verder te lezen. Deze recensie gaat dus over het tweede deel. Binnenkort hoop ik deel 3 en 4 te lezen en ook mijn recensie over die boeken met jullie te delen.

Waar gaat het boek over?

1916. De Eerste Wereldoorlog is net uitgebroken en Paul moet aan het front vechten. Marie neemt de fabriek waar samen met haar schoonvader. Haar schoonzussen, haar schoonmoeder en het personeel zorgen voor de gewonden in het lazaret dat is opgezet in het landhuis.

Het zijn geen gemakkelijke tijden. De fabrieksarbeiders hebben honger en er is weinig werk. Lukt het Marie om zich staande te houden, zorgend voor de fabriek en hopend op een terugkeer van haar geliefde Paul?

Wat vond ik van het boek?

Dit was een fijn tweede deel van deze historische romanserie. Het duurde even voordat ik in het verhaal kwam, want het kabbelde aan het begin een beetje voort. Plus, het was alweer een tijdje geleden dat ik deel 1 had gelezen. Maar toen ik eenmaal weer in het verhaal zat, leefde ik met alle personages mee. Er gebeurt best veel met alle personages; verliefd worden, geboortes, overlijdens. Het boek zou best een stamboom aan het begin van het boek kunnen gebruiken.

Verwacht geen vlot verhaal. Sommige lezers zullen dit boek langdradig vinden, of saai, maar als je van familieromans houdt, dan is deze serie een aanrader. Ik vond het fijn om het verhaal van Marie verder te lezen. Het boek eindigt met een cliffhanger, dus ik ben heel benieuwd naar het volgende deel. Dit tweede deel geef ik vier sterren.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.