3 leuke websites over boeken, schrijven en lezen
3 leuke websites over boeken, schrijven en lezen

3 leuke websites over boeken, schrijven en lezen

In mijn Internetbrowser heb ik een mapje staan, genaamd ‘Blog’. Hier zitten alle websites in die ik gebruik voor mijn blog, maar ik heb ook een aantal websites erin staan die gaan over boeken, schrijven en lezen. Vandaag wilde ik drie leuke websites van mijn verzameling met jullie delen.

https://www.schrijvenonline.org/

Allereerst dé website over schrijven, creatief schrijven. Je kunt lid worden en actief worden op het forum. Je kunt er een overzicht bekijken van alle schrijfwedstrijden op dit moment. Je kunt schrijfcursussen volgen en verder staan er allerlei adviezen op de website over creatief schrijven. Ook heeft de website een blog met veel artikelen met schrijfadviezen. Ten slotte kun je een abonnement nemen op het Schrijven magazine. Dan kun je nog meer schrijftips lezen. Daar heb ik persoonlijk (nog) geen abonnement op, maar het lijkt me wel heel leuk!

https://www.goodreads.com/

Deze website heb ik een paar jaar geleden gevonden. Wat een leuke website is dit! Als je een boek googlet, dan kom je geheid op deze website terecht. Je kunt lid worden en je gelezen boeken toevoegen. Je kunt een reading challenge aangaan en zo veel mogelijk boeken lezen in een jaar. Er staan een heleboel boeken op in allerlei genres met recensies en de mogelijkheid om te discussiëren over het boek. Er valt echt zoveel te ontdekken op die website, echt heel leuk!

https://www.hebban.nl/

Deze website heb ik vorige week ontdekt. Dit is eigenlijk een Nederlandse versie van Goodreads. Ze hebben ook een reading challenge. Je kunt lid worden en aangeven welke boeken je hebt gelezen of nog wilt lezen. Verder kun je meedoen met feuilletons en leesclubs. Het is wel wat strikt soms, want als je je opgeeft, moet je ook actief deelnemen, anders mag je de volgende keer niet meedoen. Dus voor deze website moet je even goed kijken of je er allemaal tijd voor hebt. Maar verder is het een erg leuke website die ik zelf ook nog aan het ontdekken ben!

Dit zijn drie websites uit mijn verzameling. Natuurlijk zijn er nog een heleboel meer leuke, maar deze drie vind ik ook het handigst. En ongetwijfeld komen er in de toekomst nog veel meer bij! Wat vind jij van deze websites en welke websites raad jij aan? Laat het me weten in een reactie 🙂

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.