De 5 meest geweldige boeken die ik ooit heb gelezen
De 5 meest geweldige boeken die ik ooit heb gelezen

De 5 meest geweldige boeken die ik ooit heb gelezen

Ik lees veel. Heel veel. Ik heb in mijn leven al heel wat boeken gelezen en ik ben van plan nog heel veel te blijven lezen. Ik ben altijd lid geweest van de bibliotheek en ik heb, denk ik, alle A-, B- en C-boeken gelezen van de jeugdafdeling. En toen ik die uit had, ging ik verder met romans. In die rivier aan boeken heb ik een aantal favorieten betiteld. Deze titels wilde ik graag met jullie delen, omdat ik denk dat het de 5 meest geweldige boeken zijn die ik ooit heb gelezen!

Ik zal geen samenvattingen geven, want deze kun je zelf opzoeken. Ik zal vertellen waarom je het boek moet lezen.

The Giver – Loïs Lowry

Dit boek heb ik moeten lezen voor het vak Engels op de middelbare school. Ik was zo onder de indruk van dit boek. Het verhaal vond ik mooi, het hoofdpersonage vond ik mooi, de schrijfstijl vond ik mooi. Er is nu ook een film van gemaakt, maar ik weet niet of ik die wel wil zien. Hij is ook niet zo populair geworden.
→ Je moet dit boek lezen, omdat het verhaal bijzonder is en anders dan andere verhalen. Het houdt je vast en blijft bij je.

Little women – Louisa May Alcott

Ik heb van dit boek allereerst de film gezien, met Winona Ryder. Mijn moeder keek hem samen met mij toen ik een jaar of tien was. Daarna heb ik de film nog tientallen keren gezien, zoals ik vroeger met mijn favoriete films deed. Later in mijn tienerjaren heb ik het boek opgezocht in de bibliotheek en ik was verkocht.
→ Je moet dit boek lezen, als je van kostuumfilms, – series of -drama’s houdt. Het is een bijzonder mooi, maar ook verdrietig verhaal met alle aspecten van het leven erin.

Dit zijn de namen – Tommy Wieringa

Dit boek heb ik moeten lezen voor mijn lerarenopleiding voor de module actuele letterkunde. De andere boeken in de colleges vond ik minder, maar ik was helemaal weg van dit verhaal. Ik had Joe Speedboot nog niet gelezen, maar na dit boek heb ik heel wat meer boeken van Tommy Wieringa gelezen en ik ben verliefd geworden op zijn schrijfstijl. Het is een stijl die ik ook hanteer in mijn schrijven.
→ Je moet dit boek lezen, als je van religie, zoektochten en een sobere schrijfstijl houdt. Deze schrijfstijl neemt je overigens volledig mee in het verhaal, hoe simpel ook.

Chocolat – Joanne Harris

Mijn zus had dit boek gekocht bij de winkel Boekenvoordeel. In de trein zat ze dit te lezen met een mesje erbij in de hand. De bladzijden waren namelijk niet losgesneden, waarschijnlijk door een misdruk, en ze moest na elke twee pagina’s lezen de bladzijden van elkaar snijden. Dat is één herinnering van mij aan dit boek. Daarnaast ben ik sinds mijn dertiende een grote fan van Johnny Depp, dus ik had de film eerst gezien en ik ben toen het boek gaan lezen. Overigens heb ik daarna vele andere boeken van Joanne Harris gelezen, ook uit dezelfde serie.
→ Je moet dit boek lezen, omdat het een mooi, romantisch verhaal is dat zich afspeelt in een klein Frans dorpje. Je leert de verschillende personages kennen die elk hun eigen levensverhaal hebben.

Karakter – Ferdinand Bordewijk

Tenslotte mijn favoriete boek! Ik heb dit boek gelezen voor mijn lijst op het atheneum. Ik moest boeken uit bepaalde periodes lezen en ik ben helemaal gek geworden op dit boek. De schrijfstijl, het verhaal, de personages die prachtig worden neergezet. Daarna heb ik de film, gemaakt in de jaren negentig, gezien en die vertelde het verhaal schitterend na, precies zoals ik had bedacht. Voor mijn boekverslag heb ik dan ook een ‘uitmuntend’ gehad van mijn lieve leraar Nederlands.
→ Je moet dit boek lezen, want het is een pareltje uit de Nederlandse literatuur. Het lijkt misschien droge en zware kost, maar integendeel, de schrijfstijl neemt je mee in de strijd van het hoofdpersonage met zijn vader.

Dit zijn de 5 meest geweldige boeken die ik ooit heb gelezen. Heb jij ook één van deze boeken gelezen? Zo ja, wat vond je ervan? En wat zijn jouw meest favoriete boeken? Laat het me weten in een reactie 🙂

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller