Waarom ik naar de bieb gaan heerlijk vind
Waarom ik naar de bieb gaan heerlijk vind

Waarom ik naar de bieb gaan heerlijk vind

Ik ga elke week naar de bibliotheek. Ik heb sinds kort een abonnement waarmee ik twintig boeken mag lenen voor vier weken. Daarnaast heb ik (goedkoop!) een partnerpas voor mijn vriend aangevraagd waarmee ik nog eens twintig artikelen mag lenen. Bingo 🙂

Ik wil jullie graag in deze blogpost vertellen waarom ik het heerlijk vind om naar de bieb te gaan. Ik hoop jullie daarmee te kunnen inspireren, zodat jullie in de toekomst ook vaker in de bibliotheek te vinden zullen zijn.

Boeken

Het is hét walhalla voor boekenliefhebbers. Je kunt er allerlei soorten boeken vinden, van fictie tot informatief, van jeugd tot stripboeken. Alleen daarom vind ik het al heerlijk om er te zijn. Je bent omringd met boeken.

Lenen

Je hoeft ook niet steeds je boeken te kopen. Je huis komt niet vol te staan (ook al koop ik alsnog veel boeken), want je kunt de boeken lenen bij de bieb, lezen en dan weer terugbrengen. Heerlijk! Als je een boek dan zo prachtig vond, dan kan je het alsnog gaan kopen.

Rust

Ik kom er ook voor mijn rust. Het is een activiteit die ik één keer per week lekker alleen kan doen. Lekker rondsnuffelen tussen de nieuwste aanwinsten en wandelen door de boekenkasten. Ik spendeer er meestal een uurtje en dan ga ik weer lekker naar huis. Maar als je bijvoorbeeld moet studeren, dan is de bieb ook een hele goede plek. Weg van alles en iedereen, geen afleiding en aan de slag!

Tijdschriften en dvd’s

Dit puntje hoort een beetje bij de tweede. Ik ben ouderwets en ik kijk samen met mijn vriend nog films en series op dvd. Ook op tv, maar we hebben bijvoorbeeld geen Netflix. Ik haal leuke en nieuwe films en series uit de bieb en als we ze hebben gezien, breng ik ze weer terug. Niets geen volle kasten met dvd’s thuis. Alleen mijn mooiste series koop ik op dvd. Hetzelfde met tijdschriften. Ik hoef geen abonnement te nemen en ik heb geen stapels gelezen tijdschriften thuis liggen. Als ik thuis tijdschriften van mezelf heb liggen, dan geef ik ze weg als ik ze gelezen heb.

Nu weet je waarom ik zo graag naar de bieb ga. Ga jij zelf ook graag naar de bibliotheek? Vertel me jouw redenen in een reactie 🙂

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller