5 leuke plekken om als boekenliefhebber naartoe te gaan
5 leuke plekken om als boekenliefhebber naartoe te gaan

5 leuke plekken om als boekenliefhebber naartoe te gaan

Als boekenliefhebber heb ik al een aantal leuke plekken bezocht waar je echt naartoe moet gaan. Het zijn natuurlijk boekhandels, maar het zijn naar mijn mening bijzondere boekhandels. De eerste vier plekken heb ik zelf bezocht en de laatste wil ik graag nog een keer in het echt bekijken.

Waanders In de Broeren, Zwolle

Een boekhandel in een kerk. Het combineert twee van mijn meest favoriete dingen. De boekhandel is in Zwolle en bestaat uit verschillende afdelingen. De winkel is zo opgebouwd dat je in lagen naar boven en beneden kunt lopen en ondertussen alle verdiepingen kunt zien. Je kunt hier allerlei boeken vinden; romans, jeugdliteratuur, kunstboeken, boeken over muziek, noem het maar op. Ook heb je een café in het koorgedeelte van de kerk.

Boekhandel Dominicanen, Maastricht

Ook een boekhandel in een kerk. Iets minder groot dan die in Zwolle, maar weer eentje met een totaal andere sfeer. De winkel voelt kaal aan, maar het staat er vol met allerlei boeken. Ook is er weer een eetgedeelte in het koor van de kerk. Wat mooi is aan deze boekhandel is dat je de oude fresco’s (wat er van over is) aan de muren nog kunt bekijken.

Deventer

Dit is dé boekenstad van Nederland. Ik ben hier alweer drie jaar geleden geweest. In de zomer was ik vrij en ik wilde op pad. Ik pakte de trein en koos Deventer. Eén keer per jaar heb je een grote boekenmarkt in Deventer. Hier ben ik zelf nog nooit geweest, maar het schijnt erg leuk, maar ook erg druk te zijn. Deventer bestaat verder uit een heleboel boekwinkeltjes in leuke smalle en kleine straatjes. Heerlijk om een middag doorheen te wandelen!

Waterstones, Amsterdam

Mijn boekhandel in onze hoofdstad. Alleen het pand al vind ik geweldig. Het is een oud herenhuis op de hoek in de Kalverstraat. Ik vind het lijken op de winkels in Diagon Alley in Harry Potter. Je vindt er allerlei boeken in allerlei genres en het zijn Engelse boeken. Nog een reden waarom ik het een geweldige boekhandel vind. Al mijn favoriete auteurs uit Engeland zijn te verkrijgen bij Waterstones.

Shakespeare and Company, Parijs

Het is een boekhandel die is opgericht al vóór de Eerste Wereldoorlog. Grote literaire auteurs kwamen in de winkel samen. Het is vandaag de dag een onafhankelijke boekhandel en dat vind ik er geweldig aan. Het is authentiek, het ruikt er naar boeken en het is er rustig. Alles wat ik zoek in een boekhandel. De plek laat mij dromen om ooit ook zelf een eigen boekhandel te starten.

Heb jij nog een leuke plek waar je als boekenliefhebber naartoe moet? Laat het me weten in een reactie 🙂

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.