Boekrecensie: De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl
Boekrecensie: De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl

Boekrecensie: De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl

Mijn leesdoel voor 2019 is 50 boeken lezen. Vorig jaar heb ik er 40 gelezen en dat wil ik graag overtreffen dit jaar. Ik ga tijdens deze leesuitdaging van de meest interessante boeken die ik lees een boekrecensie op mijn blog plaatsen. Ik beschrijf kort waar het boek over gaat en daarna geef ik mijn persoonlijke mening. Op die manier kun je voor jezelf bedenken of je het boek wilt gaan lezen of niet. Veel leesplezier! 🙂

Sinds kort ben ik begonnen met het experiment om luisterboeken af te spelen tijdens het autorijden. Vier keer per week zit ik ongeveer 40 minuten per dag in de auto van werk en weer terug. Daarnaast doe ik nu sinds kort ook een cursus Cambridge English waarvoor ik op de donderdagavond ongeveer een extra 80 minuten in de auto zit. Ik dacht, laat ik die tijd eens nuttig besteden in plaats van doelloos naar de radio te luisteren, dus ik ging luisterboeken halen uit de bibliotheek! 🙂

Korte samenvatting

Het eerste luisterboek dat ik vond en me leuk leek, was De Amerikaanse prinses geschreven door Annejet van der Zijl. Ik had al eerder een boek van haar gelezen, namelijk Sonny Boy. Na het lezen van de flaptekst leek me dit ook weer een erg interessant boek.

Het boek gaat over het leven van Allene Tew. Ze was een Amerikaanse socialite rond de eeuwwisseling van de negentiende eeuw. Het boek gaat over haar jeugd in Wisconsin en haar huwelijken en kinderen. Het boek vertelt ook over de twee wereldoorlogen en alle situaties daaromheen. We lezen hoe Allene deze tijden heeft meegemaakt.

Mijn mening

Ik moet zeggen dat deze eerste ervaring met een luisterboek niet echt spetterend was. Het verhaal was interessant, maar niet echt pakkend. Tijdens het autorijden kon het me niet raken of boeien, dus ik dwaalde vaak met mijn gedachten af. Ik weet niet of dit aan het medium ligt, maar als ik zou lezen, dan kan ik ook goed afdwalen van een boek als het me niet zo interesseert.

De schrijfstijl vond ik tamelijk zakelijk en niet echt persoonlijk. Dit maakte sommige stukjes langdradig en ook een beetje saai. Misschien zou het toch anders zijn geweest als ik hem gewoon had gelezen. Misschien moet ik dat nog eens proberen. Al met al was het een oké boek.

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan? Of ben je van plan na het lezen van deze recensie om het boek op te pakken? Laat het me weten in een reactie 🙂

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller