Boekrecensie: The Light Years – Elizabeth Jane Howard
Boekrecensie: The Light Years – Elizabeth Jane Howard

Boekrecensie: The Light Years – Elizabeth Jane Howard

Mijn leesdoel voor 2020 is 75 boeken lezen. Momenteel heb ik 29 boeken gelezen, dus ik ben aardig op weg. Deze maand en ook in juni ben ik bezig met het afronden van mijn master Educational Needs, expert taal/dyslexie en ik moet dus veel verslagen schrijven. Daarom heb ik voor de maand mei vier dikke pillen uitgekozen voor mijn leeslijstje. Ik dacht, het is beter om met vier fijne, lange verhalen te ontspannen in deze drukke schrijfperiode dan het dubbele aantal kortere verhalen. Maar wie weet wat ik deze maand nog tegenkom op mijn boekenplanken; het komt zomaar veranderen bij mij, haha. 🙂

Het eerste boek dat ik heb gelezen deze maand, is The Light Years van Elizabeth Jane Howard. Het is deel 1 van de Cazalet Chronicles en ik heb hem inderdaad in het Engels gelezen, omdat ik altijd graag het originele werk lees.

Waar gaat het boek over?

Engeland, 1937 en 1938. In twee zomers leren wij de hele familie Cazalet kennen. We lezen over de oudere meneer en mevrouw Cazalet en hun drie getrouwde zonen en hun dochter die nog thuis woont. De drie generaties Cazalet komen voorbij met al hun dromen en zorgen en ook de verhalen van hun bedienden komen naar voren.

De families wachten in spanning af wat er gaat gebeuren in de wereld nu de Tweede Wereldoorlog nadert, en nemen maatregelen om zichzelf veilig te stellen. Ondertussen lezen we over de geboorte van een nieuw familielid en over de fascinerende affaires van de tweede generatie.

Wat vond ik van het boek?

Wat een prachtig eerste deel van deze serie! Ik kan niet wachten om het volgende deel te gaan lezen. Hij staat al op het leeslijstje van juni, haha. En dan maar snel de andere delen kopen, want deze serie gaat dit jaar nog uit.

De schrijfstijl is zeer prettig, je leest het zo achter elkaar uit. De auteur neemt je zodanig mee in het verhaal van alle personages dat je wel verder móet lezen en het verhaal houdt je echt met veel spanning vast. Daarnaast zijn alle personages in het boek interessant en wordt de sfeer goed omschreven zonder te veel te vertellen.

Zoek je een boek dat de start is van een, ik denk, fijne serie, dan is dit echt het boek voor jou! Duik je met mij mee in de wereld van de Cazalets? Of ken jij het boek al? Wat vind jij van het boek en de serie?

Klik hier om het boek te kopen op Bol.com.

Deel deze blogpost op social media:

Eén reactie

  1. Pingback: Wrap up: mei 2020 – Yours truly, the Storyteller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.