Boekrecensie: The Christmasaurus – Tom Fletcher
Boekrecensie: The Christmasaurus – Tom Fletcher

Boekrecensie: The Christmasaurus – Tom Fletcher

Ik houd van ronde getallen en voor boek 30 van 2020 heb ik dan ook een mooi boek uitgekozen. Ik houd namelijk ook heel veel van kerst en daarom is het bij mij even kerst in mei. Ongeveer tien jaar geleden leerde ik namelijk een band uit Engeland kennen, genaamd McFly. Nu de bandleden wat ouder zijn geworden, maken ze niet alleen muziek, maar schrijven ze ook boeken!

En Tom Fletcher is zo’n bandlid dat een aantal kinderboeken heeft geschreven. Eerder dit jaar heb ik The Creakers van hem gelezen en nu koos ik zijn tweede grote kinderverhaal uit om te lezen. Ik heb de boeken vorig jaar mei gekocht bij Waterstones in Cambridge, dus het lezen ervan bracht me ook even terug naar die reis. Tom Fletcher heeft al een tweede deel bij dit boek geschreven, wat mij een excuus geeft om weer een reisje naar Engeland te maken, haha. 🙂

Waar gaat het boek over?

Dit verhaal gaat over William Trundle die een beetje anders is dan andere kinderen, want hij zit namelijk in een rolstoel. Maar verder is hij een doodnormale jongen! Hij gaat naar school, heeft vrienden en is dol op dinosaurussen. Zijn hele slaapkamer staat dan ook vol met allerlei dinosaurusspullen. Zijn vader is dan weer dol op Kerstmis, draagt elke dag een kersttrui en kan niet wachten tot het december is.

Ver van William vandaan broedt de kerstman een dinosaurusei uit dat heel veel jaren bevroren was, maar nu weer tevoorschijn is gekomen. Zo komt de Christmasaurus tot leven en hij groeit op bij de kerstman en zijn elven op de Noordpool. Dit boek gaat over de ontmoeting tussen William en de Christmasaurus op kerstavond en over wat zij beleven in die nacht.

Wat vond ik van het boek?

Dit was weer een heerlijk kinderverhaal van deze auteur. De fantasierijke ideeën en mooie personages maken dit verhaal weer een plezier om te lezen. De schrijfstijl is inmiddels ook kenmerkend te noemen voor deze auteur. Hij spreekt de lezer op sommige plekken aan en dat werkt. Het is grappig en spannend tegelijk.

De auteur geeft door zijn verzonnen personages ook een goede boodschap mee: alles is mogelijk als je er maar in gelooft en jouw passie maakt je tot wie je bent. Het is te gek als je ergens helemaal voor gaat!

Ga je mee op kerstavontuur met dit leuke kinderboek? Ken jij deze auteur nog niet? De hoogste tijd dat je hem leert kennen! Of heb je het boek al gelezen? Wat vond jij van het boek?

Klik hier om het boek te kopen op Bol.com.

Deel deze blogpost op social media:

2 Reacties

  1. Pingback: Wrap up: mei 2020 – Yours truly, the Storyteller

  2. Pingback: Boekrecensie: The Christmasaurus and the Winter Witch – Tom Fletcher – Yours truly, the Storyteller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.