Boekrecensie: Het weesmeisje – Anne Jacobs
Boekrecensie: Het weesmeisje – Anne Jacobs

Boekrecensie: Het weesmeisje – Anne Jacobs

Deze maand moet ik mijn masterscriptie afmaken en inleveren, wat betekent dat ik een drukke schrijfmaand heb. Bovendien moet in juni mijn hele portfolio klaar zijn voor het afstuderen, dus voor lezen is er iets minder tijd. Daarnaast is het einde van een schooljaar altijd druk met veel examens afnemen en dossiers checken.

Ik besloot dus om een paar dikke pillen voor de komende weken uit te kiezen, zodat ik lekker kan wegdromen in wat langere verhalen. Ik dacht, dit zal me rust geven en ontspanning is wel het belangrijkste wat ik nodig heb in een vrij hectische tijd. Als eerste heb ik dit boek gelezen. Het is het eerste deel van een trilogie en aangezien dit eerste deel me goed beviel, zal ik gauw naar mijn lokale boekhandel rennen om de volgende delen te bestellen. 😉

Waar gaat het boek over?

Augsburg, 1913. Weesmeisje Marie Hofgartner komt te werken in de grote villa van de familie Melzer als keukenmeisje. De mooie jonge dochter Katharina wordt voorbereid om geïntroduceerd te worden in het komende balseizoen, terwijl de oudste dochter Elisabeth jaloers toekijkt. En zoon Paul valt voor Marie vanaf het eerste moment dat hij haar ziet.

Vader Melzer is druk met zijn stoffenfabriek en bewaart een groot geheim wat Marie aangaat. Wanneer zijn dochter Katharina vriendschap sluit met Marie en samen met haar gaat schilderen, en als ook de romance tussen Paul en Marie groeit, wordt Marie langzaam steeds meer onderdeel van de familie. Zeker nu ze snel doorgegroeid is naar kamenierster. Maar wat weet vader Melzer over haar verleden?

Wat vond ik van het boek?

Een dikke pil inderdaad, maar het is een verhaal dat je heel graag uit wilt lezen. De schrijfstijl is vlot en er komen steeds weer spannende gebeurtenissen langs, zodat je je aandacht erbij houdt. De personages komen af en toe enigszins vlak over en sommige karakters waren soms ronduit irritant, maar dit doet niet af aan het verhaal.

Tot aan het eind toe blijf je met vragen zitten die uiteindelijk goed worden beantwoord. Sommige plottwisten zie je wel een beetje aankomen, maar sommige niet en dat hield de aandacht vast tot het laatste hoofdstuk. Ik ben heel benieuwd naar deel 2 en 3 die ik zeker ga kopen!

Houd jij van historische romans? Heb jij dit boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Klik hier om het boek te kopen op Bol.com.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.