Boekrecensie: Every boy’s got one – Meg Cabot
Boekrecensie: Every boy’s got one – Meg Cabot

Boekrecensie: Every boy’s got one – Meg Cabot

Hebben jullie ook zo’n auteur die je al tijden leest en die ondertussen een guilty pleasure is geworden? Van zulke lekkere tussendoor boeken die fijn weglezen? Geen verfijnde literatuur of een diepgaand non-fictieboek, maar gewoon een Young Adult boek uit een serie of een chicklit.

De boeken van Meg Cabot zijn dat voor mij. Sinds ik de serie van The Princess Diaries heb gelezen toen ik een jaar of veertien was, ben ik fan van haar schrijfstijl. Ik begon verschillende boeken te verzamelen toen ik op vakantie was in de Verenigde Staten of Engeland. Inmiddels beslaan haar boeken een hele boekenplank bij ons thuis! En ik heb nog niet eens al haar boeken. Ook heb ik nog een aantal losse boeken van haar nog steeds ongelezen erbij staan. Deze maand heb ik dus het plan om een paar van die te gaan lezen. Met als eerste dit boek.

Waar gaat het boek over?

Dit boek gaat over Jane Harris, een cartoontekenaar, die samen met haar beste vriendin Holly op weg is naar Italië. Holly loopt weg met haar verloofde om daar te gaan trouwen. Jane is mee als getuige, net zoals de beste vriend van Mark, Cal. Het hele boek is geschreven in dagboekvorm en e-mails die de verschillende personages (naar elkaar) schrijven.

Jane heeft vanaf het eerste moment een hekel aan Cal, maar Holly probeert ze juist te koppelen. In Italië komen Mark en Holly erachter dat het trouwen niet zomaar lukt. Lukt het Jane om het allemaal voor hen te regelen, terwijl ze ook nog eens Cal die anti-huwelijk is, in de gaten moet houden?

Wat vond ik van het boek?

Het is een lekker tussendoor boek dat vlot wegleest, zeker door de manier waarop het geschreven is met de e-mails. De karakters worden in korte tijd volledig en voldoende gevormd. Het boek is humoristisch en bevat verder niet veel diepgang, wat je ook niet zou verwachten bij dit genre.

De hindernissen die Jane voor haar kiezen krijgt, zijn realistisch, maar simpel. Toch is het verhaal nergens echt voorspelbaar. Dat is wat ik altijd knap vind aan de boeken van Meg Cabot. Het bevat altijd wel een wending die je niet ziet aankomen.

Het is een aanrader voor iedereen die een luchtig boek voor tussendoor wil lezen.
Klik hier om het boek bij Bol.com te kopen.
Wat is jouw guilty pleasure boek/genre/auteur?

Deel deze blogpost op social media:

Eén reactie

  1. Pingback: Wrap up – juni 2020 – Yours truly, the Storyteller

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller