Boekrecensie: Het fabuleuze leven van Aesopus – Pamela Zagarenski
Boekrecensie: Het fabuleuze leven van Aesopus – Pamela Zagarenski

Boekrecensie: Het fabuleuze leven van Aesopus – Pamela Zagarenski

Toen ik de website en catalogus van Uitgeverij Samsara bekeek, zag ik twee mooie kinderboeken langskomen; dit boek en het boek De Verhalendief. Die laatste heb ik vandaag net binnengekregen, dus daar zal ik binnenkort iets over vertellen. Vandaag wil ik jullie vertellen over Het fabuleuze leven van Aesopus. Dit sprookjesachtige verhaal vertelt de fabels van Aesopus die al 2000 jaar en dus generaties lang worden verteld.

Over de auteur

Pamela Zagarenski is een schilderes die voor twee van haar boeken een eervolle vermelding heeft ontvangen. Naast prentenboeken maakt ze schilderijen en beelden.

Waar gaat het boek over?

De jongen Aesopus wordt als slaaf geboren in het oude Griekenland. Door het vertellen van mooie verhalen bevrijdt hij zichzelf uiteindelijk uit dit leven. De fabels die hij vertelt, hebben een moralistische inslag, zoals het verhaal van de krekel en de mier over goede en slechte tijden en over de haas en de schildpad over hoogmoedig zijn.

Wat vond ik van het boek?

Wat een mooie platen heeft dit boek! De fabels komen echt tot leven door de levendige kleuren die de kunstenares gebruikt. De fabels worden kernachtig verteld, zodat de moraal helder is. Deze prachtige vertelling laat het leven van Aesopus en de oude verhalen goed zien en welke deugden in het leven belangrijk zijn. Het is een ideaal prentenboek om voor te lezen op school.

Ik geef dit prachtige prentenboek vier sterren.
Bestel hier het boek op Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.