Boekrecensie: Wereldvrouwen – Katherine Halligan
Boekrecensie: Wereldvrouwen – Katherine Halligan

Boekrecensie: Wereldvrouwen – Katherine Halligan

Vorig jaar heb ik het boek Wereldwijven gelezen; dit ging over verschillende vrouwen uit de geschiedenis die iets bijzonders hebben geleverd aan de wereld. Een paar weken geleden vond ik het boek Wereldvrouwen in de bibliotheek, wat sterk leek op dit andere boek dat ik erg leuk vond om te lezen. Dus ik besloot deze mee te nemen naar huis.

Waar gaat het boek over?

Dit boek beschrijft vijftig bijzondere vrouwen uit de wereldgeschiedenis die met hun hoop, missie en visie een bijdrage hebben geleverd aan ontwikkelingen en vernieuwingen in de wereld. De vrouwen zijn onder andere ingedeeld in creatievelingen en denkers en er komen vrouwen langs zoals Rosa Parks, Marie Curie en Anne Frank. Door middel van tekst, platen en uitspraken wordt de lezer geïnformeerd over hun leven.

Wat vond ik van het boek?

Ik vond dit boek net zoals Wereldwijven een ontzettend mooi en leerzaam boek. Sommige vrouwen kende ik, maar ik bleek dan niet hun hele geschiedenis te kennen. En andere vrouwen kende ik een beetje of van naam, en de overige vrouwen kende ik helemaal niet. De vrouwen die langskomen, zijn heel divers en van 2000 jaar geleden of nog uit de vorige eeuw.

De informatie wordt op een prettige manier verteld met mooie tekeningen van de vrouwen. Elk verhaaltje geeft zijn boodschap en dat is denk ik de boodschap van dit leerzame boek. In deze wereld draait het vaak om mannen, maar deze vrouwen mogen niet vergeten worden. Ik geef dit boek vier sterren.

Bestel hier het boek bij Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.