Boekrecensie: Gevonden – Cees van den Berg
Boekrecensie: Gevonden – Cees van den Berg

Boekrecensie: Gevonden – Cees van den Berg

Ik houd van kinderboeken en lees ze dan ook graag. Als er een nieuwe catalogus uitkomt, dan spit ik die gelijk door naar mooie, nieuwe uitgaven. Zo ook die van Uitgeverij Lemniscaat, in mijn ogen een uitgeverij met de mooiste uitgaven voor jeugdboeken. Dit kinderboek is dit najaar verschenen en ik kon dan ook niet wachten om hem te gaan lezen.

Waar gaat het boek over?

Frietje is een meisje dat alle verloren dieren meeneemt naar haar huis, dat het restaurant van haar vader en moeder is. Dit keer vindt ze echter geen dier, maar een man op zijn pantoffels, midden op het fietspad. Hij lijkt verstrooid en verdwaald en Frietje besluit hem mee te nemen.

Ze noemt de man ‘meneer Fritz’, omdat hij zijn eigen naam niet meer weet. Hij is zijn geheugen kwijt en weet niet meer wie hij is of waar hij vandaan komt. Frietje gaat op zoek naar zijn identiteit, maar dat blijkt nog niet even makkelijk te zijn.

Wat vond ik van het boek?

Het is een leuk kinderboek met interessante personages. De zoektocht van Frietje is leuk om te volgen, omdat ze zoveel obstakels tegenkomt. De auteur heeft een prettige schrijfstijl, maar sommige zinnen vond ik wel bijzonder. Zo had ik het zelf niet bedacht om de geloofwaardigheid te behouden. Het boek heeft me niet geraakt, maar het is een leuk jeugdboek dat je in de klas kunt voorlezen. Zeker omdat de bijzondere vriendschap die tussen Frietje en meneer Fritz ontstaat mooi is om te lezen. Ik geef het boek drie sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Eén reactie

  1. Pingback: Wrap up: oktober 2020 – Yours truly, the Storyteller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.