Boekrecensie: Het land van de grote woordfabriek – Agnès de Lestrade
Boekrecensie: Het land van de grote woordfabriek – Agnès de Lestrade

Boekrecensie: Het land van de grote woordfabriek – Agnès de Lestrade

Dit is wederom een boek uit mijn opleiding Vol van Lezen. Ditmaal een prentenboek van een Franse auteur. In deze korte recensie vertel ik jullie waar het over gaat en wat ik ervan vond.

Waar gaat het boek over?

Er is een land waar weinig gesproken wordt en dat is het land van de grote woordfabriek. De inwoners moeten hun woorden kopen, voorzichtig inslikken en daarna uitspreken. Maar de mooie woorden zijn duur en kleine Florian weet dat. Hij heeft geen geld om woorden van liefde te kopen voor zijn lieve Siebelle. Hij heeft maar drie woorden: kersenrood, pannenlapje, stoelendans. Kan hij Siebelle voor zich winnen of zal de rijke Oscar met zijn dure woorden dat doen?

Wat vond ik van het boek?

Wat een mooi prentenboek en prachtig verhaal! Het idee van woorden kopen vind ik goed bedacht. Mensen moeten voorzichtig omgaan met hun woorden en ook begrijpen wat woorden kunnen doen als je ze uitspreekt. Er zit een goede boodschap in dit verhaal die je ook voor de allerkleinsten begrijpelijk kunt maken. Daarnaast zijn de prenten prachtig en wordt er gewerkt met kleuraccenten: donker en somber als de emoties grauw zijn en rood en warm als de emoties liefdevol zijn. Heel knap gedaan. Ik geef dit prentenboek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller