Boekrecensie: Yuna’s maan – Hans Hagen
Boekrecensie: Yuna’s maan – Hans Hagen

Boekrecensie: Yuna’s maan – Hans Hagen

Voor mijn opleiding tot specialist jeugdliteratuur heb ik een stapel jeugdboeken gekregen die we gaan lezen dit schooljaar. In deze post vertelde ik daar al meer over. Vandaag geef ik een korte recensie over dit boek.

Waar gaat het boek over?

Het meisje Yuna woont op een eiland waar haar oma bij elke volle maand verhalen vertelt aan de inwoners. Maar deze volle maan is anders, want het schip met Yuna’s opa is vermist. Yuna’s oma dwaalt rond over het eiland en vertelt geen verhalen. Ze wil dat Yuna haar taak over gaat nemen, maar Yuna weet niet hoe en wat ze moet vertellen. Dan komt er een vreemdeling naar het eiland die wel gaat vertellen en zijn magische verhalen helpen Yuna om de verhalenverteller te worden.

Wat vond ik van het boek?

Dit jeugdboek is een heel magisch verhaal met mooi omschreven gebeurtenissen, zoals dieren die op een koord van de maan naar de aarde komen lopen. Het taalgebruik is heel poëtisch en soms ook op rijm, wat het lezen heel leuk maakt. Sommige stukjes vond ik meer geschikt voor oudere lezers, zoals de omschrijving van een aangespoeld persoon. Dat werd best gruwelijk omschreven, maar wel op zo’n manier dat het bij het leven hoort. Dat vond ik erg knap gedaan.

Kortom, het is een mooi jeugdboek dat ook voorgelezen kan worden in de bovenbouw en gelezen kan worden door een sterke lezer vanaf groep 6 ongeveer, denk ik. Het is wel een boek dat je eigenlijk in één keer moet lezen, want anders raak je de draad kwijt in dit korte, maar allesomvattend verhaal. Ik geef het boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.