Boekrecensie: Hemelse modder – Gaby Rasters
Boekrecensie: Hemelse modder – Gaby Rasters

Boekrecensie: Hemelse modder – Gaby Rasters

Dit jaar wilde ik een keer een echt kerstboek lezen en dit boek kwam ik veelvuldig tegen op bookstagram. Het is recentelijk uitgekomen en daarom besloot ik dit boek de week voor kerst te gaan lezen. In deze recensie laat ik weten wat ik van het boek vond.

Waar gaat het boek over?

De zussen Iselle en Dagmar zijn jong hun ouders verloren en zijn daarom heel hecht met elkaar. Elke kerst vieren ze samen en dan proberen ze het toetje ‘hemelse modder’ na te maken zoals hun vader het altijd heeft gemaakt. Het verschil tussen de twee zussen is de afgelopen jaren wel groter geworden. Iselle stort zich op haar eigen sportschool en gezond eten en Dagmar vindt haar troost voor het gemis in liefde en relaties in lekker, veel en vooral ongezond eten.

Deze kerst botsen echter de verschillende leefstijlen van de zussen en zit een gezamenlijke kerst er niet in. Het jaar dat volgt, bevat veel verrassende ontmoetingen en gebeurtenissen en brengt wellicht Iselle en Dagmar wel weer bij elkaar. Maar welke keuzes moeten er eerst gemaakt worden?

Wat vond ik van het boek?

Ik had nog geen boek van deze auteur gelezen en was verrast hoe vlot en prettig de schrijfstijl was. De hoofdstukken zijn afwisselend lang en kort en lezen lekker achter elkaar door. Het boek leest inderdaad als een feelgood B-kerstfilm en ook al is dit niet mijn genre; ik vond het boek leuk voor tussendoor. Er komen veel personages langs in dit boek en iedere lezer zal zich hoogstwaarschijnlijk kunnen identificeren met een van de karakters.

Het boek wordt aangeprezen als kerstboek, maar er komt maar weinig kerst in voor; aan het begin een paar hoofdstukken over eerste en tweede kerstdag. Af en toe voelden de verhaallijnen en gebeurtenissen ook wat gekunsteld aan. Het vloeide her en der niet helemaal, maar voor een feelgood is ie prima te lezen; zeker zo voor de kerstdagen. Het gebruik van appjes en berichtjes tussendoor maakte het boek ook speels. Ik geef het boek drie sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller