Boekrecensie: Het landhuis – Anne Jacobs
Boekrecensie: Het landhuis – Anne Jacobs

Boekrecensie: Het landhuis – Anne Jacobs

Begin december kreeg ik het heugelijk nieuws dat ik weer mee mocht doen met een Hebban leesclub, de tweede en dus ook de laatste van dit jaar. Hartstikke tof! En het was met het nieuwste boek van Anne Jacobs, de auteur van de serie van Het weesmeisje. Dit boek schijnt een trilogie te worden en ik kijk eigenlijk nu al uit naar deel 2 en 3. Maar eerst de serie van Het weesmeisje lezen in 2021. 😉

Waar gaat het boek over?

Rond de val van de Berlijnse Muur komt Franziska terug naar haar oude landgoed in Oost-Duitsland. Na de Tweede Wereldoorlog werd zij gedwongen om samen met haar moeder de plek te verlaten. Het landgoed is inmiddels vervallen en niet onderhouden door de Russische bezetter. Ze gaat er alles aan doen om het landhuis weer in bezit te krijgen.

Ondertussen lezen we over haar kleindochter Jenny die een verkeerde keuze in een man heeft gemaakt en op zoek gaat naar haar grootmoeder om weg te gaan van het leven dat ze niet meer wil leiden. Zal Franziska het lukken om samen met haar hulp het landgoed terug te krijgen?

Wat vond ik van het boek?

Dit boek is weer een fijn begin van een nieuwe serie van deze auteur. Deze historische roman bevat twee tijdlijnen: één net na de Tweede Wereldoorlog en één rond de val van de Muur. Het deel net na de oorlog was voornamelijk in dagboekvorm geschreven, wat heel interessant was. Ik keek heel erg uit naar deze stukken, want die lazen heel prettig. Ook de stukken over het oude dienstmeisje Mine en over Mücke, de goede vriendin van Jenny, vond ik heel fijn om te lezen.

De schrijfstijl is weer net zo fijn als van de serie Het weesmeisje en de verhaallijnen en personages weer goed uitgewerkt en interessant. Af en toe waren er grote tijdsprongen, maar ik vond het verder niet storend. Ik had gehoopt dat er zich wat meer afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat ik altijd heel intrigerend vind, maar het verhaal speelde zich vooral af in Oost-Duitsland, wat ook aangenaam interessant was! Ik zou nu namelijk graag wat meer willen lezen en leren over de DDR. Ik kijk uit naar deel 2 van deze serie, over hoe het verder gaat met alle personages. Ik geef dit boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller