Boekrecensie: Marking Time – Elizabeth Jane Howard
Boekrecensie: Marking Time – Elizabeth Jane Howard

Boekrecensie: Marking Time – Elizabeth Jane Howard

Het jaar 2020 is alweer voorbij en wat is het een bijzonder jaar geweest. Een jaar van vele veranderingen, ook voor mij persoonlijk, zoals thuiswerken, wat voor mij heel positief is geweest. Ik weet nu welke werksfeer voor mij het beste werkt.

Toch kijk ik samen met vele anderen uit naar het nieuwe jaar, naar 2021, waar we hopelijk weer leuke activiteiten kunnen ondernemen, zoals in mijn geval hobbybeurzen bezoeken, lekker naar de bioscoop gaan met vriendinnen, verjaardagen vieren, naar de kerk gaan, aikidoën en muziek maken. Hopelijk kan dit allemaal weer snel.

Ik heb speciaal dit boek bewaard voor de laatste dag van het jaar. Het is een tweede deel van een serie historische romans en ik heb werkelijk waar het langst over dit boek gedaan dit jaar, haha, zo’n vijf maanden. Niet omdat ie niet leuk was, maar omdat er steeds weer wat tussenkwam. Maar hier is ie dan: de recensie van dit mooie boek!

Waar gaat het boek over?

Dit tweede deel gaat over de Cazalet familie rond het jaar 1939. De Tweede Wereldoorlog is net begonnen en de zonen moeten meestrijden tegen de vijand. Het boek is opgedeeld in stukken rondom alle familieleden en in stukken rondom drie telgen van de tweede generatie; Polly, Louise en Clary. We leren deze jongedames goed kennen en hoe zij tegenover de oorlog staan, en zich staande proberen te houden in de veranderende wereld.

Wat vond ik van het boek?

Het was een mooi tweede deel van deze serie, net weer even anders dan het eerste boek. Het was origineel om vanuit de tweede generatie te lezen. Ook was het interessant om te lezen hoe een rijke familie was tijdens de Tweede Wereldoorlog; ik had niet echt het idee dat zij er last van hebben gehad, behalve dat ze bijvoorbeeld de ramen moesten blinderen.

Het eerste deel kabbelde wat voort, maar het tweede deel ging een stuk sneller. De schrijfstijl is weer prettig en de hoofdstukken waren ditmaal iets langer, omdat het nu voor een groter deel uit één personage werd geschreven. Ik ben heel erg benieuwd naar de volgende delen, want die wil ik sowieso ook gaan lezen. Ik geef dit deel weer vijf sterren.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.