Boekrecensie: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban – J.K. Rowling
Boekrecensie: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban – J.K. Rowling

Boekrecensie: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban – J.K. Rowling

Ja ja, ik heb het derde deel van deze geweldige serie alweer uit. Dat betekent dat ik bijna op de helft ben. Wat gaat het lezen van deze boeken toch heerlijk snel. Ik waan me helemaal in deze wereld en vooral rond de kerstdagen was het fijn om in dit boek te duiken. Ik leg je in deze recensie uit waarom ik dit deel tot nu toe het leukst vond(, maar dat kan natuurlijk weer veranderen na het lezen van het volgende deel 😉 ).

Waar gaat het boek over?

Harry Potter krijgt aan het eind van de zomervakantie ruzie met zijn oom en tante en besluit eerder dan het schooljaar op Zweinstein weer begint, bij hen weg te gaan. Hij wordt opgevangen door de Collectebus en naar de Lekke Ketel gebracht. Daar ontmoet hij zijn vrienden Hermelien en Ron weer en komt ook te weten dat er een gevaarlijke moordenaar is ontsnapt, Sirius Zwarts.

Sirius Zwarts blijkt een volgeling van Voldemort te zijn geweest en lijkt achter Harry aan te zitten. Tijdens het nieuwe schooljaar krijgt Harry nieuwe vakken én een nieuwe leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten, bewaart Hermelien een geheim en moeten de drie vrienden uitkijken voor de ontsnapte moordenaar.

Wat vond ik van het boek?

Dit is het eerste deel van de serie dat niet aanvoelt en leest als een jeugdboek. Dit kan ook heel goed door volwassenen gelezen worden. De dialogen veranderen ook een beetje; ze zijn wat grimmiger en pittiger. Als lezer leer je meer over het verleden van Harry en ook meer over Sneep. Er komen langzaam wat meer puzzelstukjes op hun plek, maar ik heb sowieso nog een heleboel vragen.

Ik heb alle films gezien, maar nog niet alle boeken gelezen, dus ik ben heel benieuwd wat mij nog niet is verteld. Dit deel volgde al wat minder de film dan deel 1 en 2. Die waren nagenoeg exact overgenomen. Dus deel 4 tot en met 7 moeten nog veel meer informatie bevatten die ik nog niet weet. Spannend! Ik geef dit deel zeker weten ook vijf sterren, misschien nog wel meer!

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Eén reactie

  1. Pingback: Wrap up: december 2020 – Yours truly, the Storyteller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.