Boekrecensie: A is van Os – Bette Westera
Boekrecensie: A is van Os – Bette Westera

Boekrecensie: A is van Os – Bette Westera

Dit keer schrijf ik weer een recensie voor jullie over een jeugdboek dat ik lees voor mijn opleiding Vol van Lezen, specialist jeugdliteratuur. De titel vond ik apart klinken en het boek sprak me ook niet direct aan. Maar uiteindelijk was het een heel informatief, interessant en leuk boek! Het heeft me aangenaam verrast.

Waar gaat het boek over?

De lezer wordt meegenomen in het ontstaan van ons alfabet. Dit doet de schrijver door onszelf een tijdreis voor te stellen en ons mee te nemen hoe de eerste letters getekend zouden kunnen zijn en hoe dat vervolgens in de tijd is ontwikkeld. Je leest over de oorsprong van alle letters van het alfabet en het boek sluit af met een paar leuke spelletjes die je kunt spelen na het lezen van het boek.

Wat vond ik van het boek?

Ik heb ontzettend veel geleerd over ons alfabet. Ik zal vast wel deze kennis gedeeltelijk hebben gekregen toen ik klein was, maar heel veel was (weer) nieuw voor me. Het tijdreizen was een leuke manier om je in te beelden hoe het schrijven van de hiërogliefen is gegaan. Zo heb ik geleerd dat de letter ‘M’, twee van mijn voorletters, een van de oudste letters/tekens van ons alfabet is.

Het is een heerlijk interessant boek voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Je kunt als leerkracht veel activiteiten eromheen bedenken, zoals het maken van een werkstuk over de oude Egyptenaren of het ontcijferen van zinnen in Proto-Sinaïtisch schrift of het zelf schrijven van berichten naar elkaar in dit oude schrift. Erg leuk boek, ik geef het vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller