Boekrecensie: Harry Potter en de Vuurbeker – J.K. Rowling
Boekrecensie: Harry Potter en de Vuurbeker – J.K. Rowling

Boekrecensie: Harry Potter en de Vuurbeker – J.K. Rowling

En toen was Harry Potter deel 4 een van de eerste boeken die ik uitlas in 2021. Dat betekent dat ik nu over de helft van de serie ben en het wordt alleen maar spannender!

Waar gaat het boek over?

Harry wil weer dolgraag beginnen aan zijn nieuwe schooljaar op Zweinstein, maar eerst maakt hij samen met de familie Wemel en Hermelien het WK Zwerkbal mee, een van de grootste evenementen in de tovenaarswereld. Het schooljaar zal ook in het teken zijn van een spectaculair evenement, namelijk het Toverschool Toernooi.

Alles neemt een andere wending als Harry als een van de deelnemers moet deelnemen aan de opdrachten, terwijl de dreiging van Voldemort’s terugkeer steeds meer dichtbij komt.

Wat vond ik van het boek?

Wat een spannend deel was dit! Je merkt als lezer dat dit boek heel anders is dan de vorige drie boeken. Harry is geen klein kind meer en voelt het hele boek een soort frustratie. De ontwikkeling van zijn personage komt echt tot stand in dit boek. Hij is de hele tijd bozig en kribbig en als lezer voel je met hem mee. Anders dan in de film kan je zijn emoties beter begrijpen, want hij maakt veel mee voor een veertienjarige jongen.

Ik vind het leuk dat een aantal zaken anders waren in het boek, maar een paar dingen vond ik in de film beter, zoals de derde opdracht in de doolhof. Maar de uitwerking van bepaalde personages en waarom ze zo zijn en handelen, snap ik nu veel beter met de uitleg in het boek. Ik ben daarom ook heel benieuwd naar het volgende deel, dat dikker is en haast veel meer informatie moet bevatten dan de film. Ik geef dit deel ook vijf sterren en staat voor mij tot nu toe op nummer 1 samen met deel 3.

Bestel hier het boek op Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller