Boekrecensie: Hoe ik per ongeluk een boek schreef – Annet Huizing
Boekrecensie: Hoe ik per ongeluk een boek schreef – Annet Huizing

Boekrecensie: Hoe ik per ongeluk een boek schreef – Annet Huizing

Dit boek las ik voor mijn opleiding Vol van Lezen, specialist jeugdliteratuur. Aanstaande woensdag heb ik weer een bijeenkomst waar ik heel veel zin in heb. Helaas is het wel online, maar ik ben al blij dat de komende twee bijeenkomsten gewoon door kunnen gaan. Hopelijk kunnen de andere lessen na 9 februari gewoon weer in de Clavis Conceptstore in Alkmaar zijn.

Waar gaat het boek over?

Katinka wil graag schrijfster worden en besluit op een dag haar buurvrouw Lidwien die schrijfster is, om tips en lessen te vragen. In de gesprekken met Lidwien krijgt ze ideeën over hoe ze haar verhalen aantrekkelijk kan opschrijven en leert Katinka gelijk haar buurvrouw kennen.

Ook leert Katinka zichzelf beter kennen. Ze verwerkt met het schrijven het gemis van haar moeder en de komst van de nieuwe vriendin van haar vader. Er ontstaat een vriendschap tussen Katinka en Lidwien en aan het eind van de rit heeft Katinka zomaar een boek geschreven.

Wat vond ik van het boek?

Dit is een heel bijzonder en ontroerend jeugdboek. Het is erg uniek hoe de schrijflessen, het verhaal van Katinka over haar overleden moeder en de vriendschap met haar buurvrouw Lidwien verweven zijn tot één verhaal. Als lezer leer je ook over schrijven, maar ondertussen leer je de personages en hun verhalen goed kennen.

Het is een vrij dun boekje van ongeveer 130 bladzijdes, dus het is erg knap hoe dit alles zo compact, maar toch compleet is geschreven. Bij het boekje komt een schriftje met de schrijflessen nog eens kort en bondig herhaald per pagina met plek om te schrijven. Het is een erg leuk boekje om aan kinderen cadeau te doen, zodat ze leren schrijven, maar ook voor kinderen die verlies hebben meegemaakt. Het thema in het boek is mooi om te behandelen vanaf groep zes. Ik geef het boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.