Boekrecensie: Hamnet – Maggie O’Farrell
Boekrecensie: Hamnet – Maggie O’Farrell

Boekrecensie: Hamnet – Maggie O’Farrell

Vorig jaar vroeg ik dit boek voor mijn verjaardag aan mijn zus en zwager. Ik had het boek langs zien komen op bookstagram en vond de cover echt prachtig. Daarnaast valt het boek in het genre historische fictie. Jullie weten inmiddels wel dat dat mijn favoriete genre is! Vorige maand stak ik een andere bookstagrammer aan met mijn enthousiasme die het boek kocht en met mij dit boek als buddy read wilde gaan lezen.

Waar gaat het boek over?

1596, Straford-upon-Avon. Hamnet ontdekt dat zijn tweelingzusje Judith met een hoge koorts in bed ligt en gaat op zoek naar hulp. Zijn moeder, zus en grootmoeder zijn nergens te bekennen en zijn vader is in Londen bij zijn toneelgezelschap. De ziekte verspreidt zich echter snel en de ouders van Hamnet en Judith hebben nog geen idee welke noodlot hen te wachten staat.

Ondertussen lezen we over de ontmoeting van de ouders en over de jeugd van hun drie kinderen. De strijd van de vader om los te komen van zijn opgelegde baan uit zich dat hij uiteindelijk naar Londen vertrekt om daar zijn geluk te vinden. Maar hoe verbindt hij straks zijn gezin, zijn verdriet en zijn liefde voor schrijven met elkaar?

Wat vond ik van het boek?

Allereerst vond ik het weer heel leuk om een buddy read te doen. Je leert nog veel meer over het boek, nadat je hem hebt dichtgeslagen, als je er ook nog over praat met iemand anders. En wij zitten tot nu toe telkens op één lijn met elkaar. De schrijfstijl van dit boek is bijzonder te noemen. Je leest bijvoorbeeld nergens de naam van William Shakespeare, maar je weet wel wanneer het over hem gaat. Het boek gaat veel meer over Agnes, zijn vrouw, en haar verdriet over het verlies van haar kind. Er wordt veel in de verleden tijd verteld, maar op zo’n manier dat het lijkt alsof je erbij bent. Alle personages komen goed naar voren en sommige delen van het boek worden zo verteld alsof er zich een film voor je ogen afspeelt.

Het boek had voor mij wel wat meer actie gemogen. Het laatste deel vond ik slomer gaan dan het eerste deel. Ik had bijvoorbeeld graag meer gelezen over het toneelstuk Hamlet en het ontstaan ervan. Het tweede deel ging vooral om rouw en verdriet. Maar ik heb zeker van dit boek genoten en ik ben blij dat ik het gelezen heb. Ik geef het boek 3,5 sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.