Boekrecensie: Jij en ik
Boekrecensie: Jij en ik

Boekrecensie: Jij en ik

Voor mijn opleiding Vol van Lezen heb ik weer een mooi jeugdboek gelezen. Dit keer een bundeling van verhalen, geschreven door meerdere auteurs. Alle verhalen zijn geschreven rondom het thema vriendschap en het onderwerp vluchtelingen.

Waar gaat het boek over?

Ruim vijftien auteurs hebben een verhaal geschreven rondom het onderwerp vluchtelingen. Het zijn verhalen over kinderen die vluchtelingen in hun klas krijgen, die eigenlijk niet weten wat vluchtelingen zijn of wiens ouders vluchtelingen helpen of juist tegenwerken. Maar het zijn ook verhalen over vluchten naar de ruimte, zoals Mars, omdat de aarde onbewoonbaar is geworden en je dus zelf vluchteling bent geworden. Dit boek laat zien dat vluchten van alle tijden en plaatsen is en dat vluchtelingen altijd welkom zijn.

Wat vond ik van het boek?

Ik vond dit een mooie bundel van korte verhalen over een belangrijk thema. Het zijn korte stukjes die je goed kunt gebruiken in de lessen, bij stel- en leesopdrachten. De kinderen zullen gaan nadenken over cultuur, normen en waarden. Vooral de verhalen over de Eerste en Tweede Wereldoorlog vond ik erg interessant om te lezen, omdat ze het meest realistisch waren en ook omdat het thema mij altijd aanspreekt. De futuristische verhalen waren niet helemaal mijn ding, maar zullen zeker in de smaak vallen bij kinderen die graag fantasy of science fiction lezen. Al met al een goed boek om in de les te gebruiken. Ik geef het boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.