Boekrecensie: Why you should read children’s books, even though you are so old and wise
Boekrecensie: Why you should read children’s books, even though you are so old and wise

Boekrecensie: Why you should read children’s books, even though you are so old and wise

Door mijn opleiding Vol van Lezen bestudeer ik steeds meer jeugdliteratuur die wij kennen in Nederland, maar ook in het buitenland. Ik ben daarom ook geïnteresseerd in teksten die vertellen waarom kinderboeken zo interessant zijn. Dit boekje zag ik vorig jaar in de boekhandel liggen en in het kader van mijn opleiding besloot ik hem nu aan te schaffen en te lezen. Ook om de lokale boekhandel natuurlijk in deze tijd extra te steunen.

Waar gaat het boekje over?

In dit essay legt de auteur uit waarom kinderboeken zo belangrijk zijn. Ze is zelf kinderboekenauteur. In dit boekje geeft ze een stukje geschiedenis over jeugdliteratuur. Ze vertelt waarom volwassenen zich niet hoeven te schamen om nog steeds kinderboeken te lezen. Ze citeert andere mensen die jeugdliteratuur minnetjes vinden en weerlegt direct hun argumenten.

Wat vond ik van het boekje?

Als enthousiast leesbevorderaar werd ik natuurlijk hartstikke enthousiast van dit essay. Ja, natuurlijk moet je jeugdliteratuur blijven lezen! Je hele leven lang! Kinderboeken zijn grappig, fantasierijk, slim en nog zoveel meer. Je kunt ontzettend veel leren door het lezen van kinderboeken. De Donald Duck is daar een mooi voorbeeld van. De auteur van dit essay brengt haar mening sterk naar voren met goede voorbeelden en citaten en gooit er af en toe een scherp grapje tussendoor. Kortom, een belangrijk boekje voor iedereen die met jeugdliteratuur werkt, maar ook voor iedereen die kinderboeken even vergeten was. Ik geef dit essay vijf sterren.

Bestel hier de Nederlandse vertaling via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller