Boekrecensie: The Seven Husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid
Boekrecensie: The Seven Husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Boekrecensie: The Seven Husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Afgelopen najaar las ik mijn eerste boek van Taylor Jenkins Reid en dit was zo’n succes dat ik besloot nog een boek van haar te gaan lezen. Wederom als gezellige buddy read met twee andere bookstagrammers. En inderdaad hoor, na het lezen van dit boek wil ik nu gewoon de rest van haar boeken aanschaffen en lezen, haha. Ik ben blij dat ik deze auteur heb geprobeerd en maak hopelijk jullie ook enthousiast door het schrijven van deze recensie voor jullie.

Waar gaat het boek over?

Monique Grant is speciaal door Hollywoodster Evelyn Hugo gevraagd om haar biografie te schrijven, die ze mag publiceren na haar dood. Het leven van Evelyn is turbulent geweest en al haar zeven echtgenoten komen langs. Evelyn wil haar kant van het verhaal vertellen en neemt Monique mee in haar keuzes bij elk huwelijk dat ze aanging.

Monique en Evelyn brengen veel tijd samen door waardoor Monique haar goed leert kennen en ondertussen haar verhaal als spiegel kan gebruiken voor haar eigen persoonlijk leven. Maar waarom heeft Evelyn destijds haar gevraagd voor het schrijven van haar boek? Ze is een onbekende journalist, werkend bij een tijdschrift. Wat is haar connectie met Evelyn?

Wat vond ik van het boek?

Wauw, wat een boek! Ik kon hem niet wegleggen en móest doorlezen. De schrijfstijl is weer heel prettig en je leest het boek alsof je het voor je ziet als een film. Je leeft makkelijk mee met Evelyn en snapt haar levenskeuzes heel goed, ook al zou je het zelf misschien anders doen. Het boek is opgedeeld in zeven delen, echtgenoten, maar bevat een rode draad, zodat het nooit als losse stukjes tekst voelt. Vandaar dat je het ook zo achter elkaar uitleest.

De persoonlijke stukken van Monique tussendoor vond ik heel mooi gedaan. Haar opgedane wijze lessen bij het interviewen van Evelyn worden zo als het ware toegepast. Ook de krantenberichten over hoe de buitenwereld naar het leven van Evelyn keek, is knap gedaan. En het is heel realistisch en laat je als lezer nadenken dat we zeker in deze tijd van sociale media mooie, opgeknapte verhalen voorgeschoteld krijgen die heel anders kunnen zijn dan de werkelijkheid. Kortom, een boeiend en indrukwekkend boek dat zeer zeker de moeite waard is. Ik geef het boek vijf sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller