Boekrecensie: Manhatan – Rob Ruggenberg
Boekrecensie: Manhatan – Rob Ruggenberg

Boekrecensie: Manhatan – Rob Ruggenberg

De komende tijd zal ik de historische jeugdromans van Rob Ruggenberg lezen en recenseren. Na het lezen van Haaieneiland heb ik de rest van zijn boeken geleend bij de bibliotheek, omdat ik dit eerste gelezen boek van hem zo ontzettend spannend en interessant vond. Vandaag vertel ik jullie wat ik van dit boek vond.

Waar gaat het boek over?

Peye weet niet wie zijn vader is, totdat een vreemdeling hem vertelt dat zijn vader de baas is van de Nederlandse nederzetting in Amerika, genaamd Nieuw-Amsterdam. Hij krijgt de kans om mee te varen naar de kolonie, maar het schip lijdt schipbreuk voor de kust van Amerika. Gelukkig overleeft hij deze ramp.

Hij ontmoet een indiaans meisje en een ontsnapte jonge slaaf met wie hij vrienden wordt. Ze lopen allemaal gevaar en worden van alle kanten bedreigd, maar dat weerhoudt Peye er niet van om naar het eiland Manhatan te gaan, op zoek naar zijn vader.

Wat vond ik van het boek?

Dit is ook weer een heel spannende historische jeugdroman van deze auteur. Het speelt zich dit keer af in de zeventiende eeuw, in de Gouden Eeuw voor Nederland. Als lezer lees je een stukje geschiedenis over de eerste Nederlandse nederzettingen van Amerika en je leert de afkomst van voor nu bekende namen, zoals Manhattan, Long Island en Harlem. Dit boek moest wel even op gang komen en het middenstuk is iets minder interessant door de wat langzamere vaart. Maar de laatste 80 bladzijdes zorgen ervoor dat je het boek toch graag wilt uitlezen. Wederom een goede aanrader voor jongens op de basisschool om te lezen! Ik geef het boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller