Fabeldieren, Zwerkbal en Baker de Bard
Fabeldieren, Zwerkbal en Baker de Bard

Fabeldieren, Zwerkbal en Baker de Bard

Tijdens de week vol boeken vorige week besloot ik drie kleinere boekjes te lezen. Deze boekjes zijn onderdeel van de Harry Potter serie die ik nu aan het lezen ben. Het was het perfecte moment om tijdens het lezen van het laatste deel extra informatie over deze magische wereld te ontdekken.

Fabeldieren en waar ze te vinden

Dit boekje is geschreven door Newt Scamander die toelichting geeft op 100 pagina’s aan fabeldieren van a tot en met z. Dieren van de basilisk tot de feniks, van de flubberwurm tot de verschillende soorten draken komen langs. Alle dieren zijn geclassificeerd in hun zeldzaamheid en de mate waarin ze gevaarlijk zijn. Een heerlijk boekje dat heel herkenbaar is voor de Fantastic Beasts filmfans!

Zwerkbal door de eeuwen heen

Dit boekje is geschreven door Kennilworthy Whisp en vertelt over het ontstaan van Zwerkbal, over de voorlopers, over de bekende teams en natuurlijk de spelregels. Het is heel leuk om te lezen over hoe het eerst in de middeleeuwen was en hoe het is ontwikkeld door de jaren heen. Ook de ontwikkeling van de bezemsteel komt uitgebreid aan bod. Kortom, een boekje voor de echte sportliefhebber!

De vertelsels van Baker de Bard

Dit boekje bevat de vijf toversprookjes die door Hermelien Griffel zijn vertaald uit de oude runen. Daarnaast heeft Albus Perkamentus aantekeningen met extra achtergrondinformatie bij elk sprookje geschreven. Het zijn magische verhalen die allemaal een moraal bevatten. Zeker voor de Harry Potter fans is dit boekje onmisbaar, want het sprookje over de Relieken van de Dood komt erin voor!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.