Boekrecensie: De geest en het meisje – Lucy Strange
Boekrecensie: De geest en het meisje – Lucy Strange

Boekrecensie: De geest en het meisje – Lucy Strange

Vorige maand deed ik weer mee met een online leesclub op bookstagram en won ik zelfs dit boek. De eerste twee boeken van deze auteur vond ik erg goed, dus ik was erg benieuwd naar haar nieuwste uitgave. De leesclub was weer erg gezellig en ik kijk nu al uit naar haar vierde boek. En stiekem vind ik het leuk dat zij mij nu volgt op Instagram. 😉

Waar gaat het boek over?

Het verhaal speelt zich af in 1899 in een fictief stadje in Engeland. De graaf van Gosswater en de vader van twaalfjarige Agatha, of Aggie, overlijdt en gemene neef Clarence erft het landhuis. Aggie moet plotseling bij Thomas gaan wonen die haar echte vader blijkt te zijn. Ze komt in een vervallen huisje te wonen en moet zorg dragen voor het huishouden, terwijl ze nooit iets heeft hoeven doen.

Ze leert een jongen uit de buurt kennen met wie ze gaat uitzoeken wat precies haar achtergrond is. Waar komt ze vandaag en wie zijn nu werkelijk haar echte ouders? Iets klopt er niet. Bovendien waart er een geest boven het meer van Gosswater die er meer mee te maken lijkt te hebben. Wat is er al die jaren terug toch gebeurd?

Wat vond ik van het boek?

Ik blijf fan van deze jeugdboekenauteur. Haar schrijfstijl is heel prettig en spannend. Gedurende het boek krijg je stukjes informatie, maar er is spanning tot aan het eind. Ook nog in de laatste tien bladzijden krijg je nog het antwoord op een belangrijke vraag. Zodoende blijf je het boek ook doorlezen en kan je hem moeilijk wegleggen. Ik vind dit boek heel erg op haar eerste boek lijken, Het geheim van het Nachtegaalbos. Het is spannend, mysterieus, een tikkeltje bovennatuurlijk en heeft wat historische elementen. Dit laatste vond ik ietwat minder dit keer; er had van mij wel wat meer historische context in gemogen. Daardoor ging de vorming van de sfeer en de ruimte ook wat minder snel dit keer. Het duurde even, voordat ik alles kon verbeelden. De personages worden echter heel goed uitgewerkt en je begrijpt bij allemaal waarom ze zo handelen. Al haar boeken spelen zich af rond de eeuwwisseling van de negentiende eeuw, dus ik ben heel benieuwd of ze ook nog boeken gaat schrijven over eerdere tijdsperiodes. Ze vertelde me in ieder geval dat ze al was begonnen aan boek 4! Ik geef dit boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller