Boekrecensie: Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers
Boekrecensie: Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers

Boekrecensie: Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers

Ook dit boek nam ik uit de bibliotheek mee en wilde ik graag lezen. Tussen de romans door lees ik ook altijd graag jeugdboeken en over dit boek had ik al veel goede verhalen gehoord. In deze recensie leg ik uit wat ik van het boek vind.

Waar gaat het boek over?

Pelle is een intelligente twaalfjarige jongen die graag feitjes in zijn hoofd opsomt als hij zich verdrietig voelt. Dit gebeurt het laatste jaar vaak, want vorig jaar is zijn vader overleden aan kanker. Precies een jaar na zijn overlijden krijgt Pelle een doos met briefjes van zijn moeder.

In deze doos heeft zijn vader allerlei opdrachten en ingepakte voorwerpen aan Pelle achtergelaten. Pelle gaat aan de slag met de opdrachten en ontdekt heel wat dingen die hij eerder nog niet wist.

Wat vond ik van het boek?

Dit boek is een schitterend jeugdboek over rouwverwerking, verlies, verliefdheid en liefde. De auteur heeft een prettige schrijfstijl en verwerkt deze grootse thema’s heel eenvoudig in mooie kindertaal. Als volwassene kon ik me ook heel goed inleven in Pelle en moest af en toe zelfs hardop lachen om zijn droge opmerkingen. Ik leefde met hem mee en vond het knap hoe hij met dingen omgaat, zoals pesten en je niet helemaal op je plek voelen. Pelle kwam over als een intelligente jongen die heel wat in zijn mars heeft.

Ik denk dat dit boek heel geschikt is om samen te lezen of voor te lezen in groep 7 en 8. Het boek behandelt belangrijke thema’s en is een ontroerend, gevoelig verhaal. Alle personages in het boek komen echt over. Ook al was het verhaal af, ik had nog wel meer over Pelle willen lezen. Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden naar deze auteur. Ik geef het boek vijf sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller