Boekrecensie: Het meisje in de witte kimono – Ana Johns
Boekrecensie: Het meisje in de witte kimono – Ana Johns

Boekrecensie: Het meisje in de witte kimono – Ana Johns

Nog zo’n bibliotheekboek dat ik zeker wilde lezen in de zomervakantie. Een van mijn buddy reads gaf aan dat dit boek absoluut de moeite waard was om nog te lezen, voordat ik hem terugbracht. En dat was helemaal waar; ik ben blij dat ik dit boek heb gelezen! In deze recensie leg ik uit waarom.

Waar gaat het boek over?

Japan, 1957. De zeventienjarige Naoko is verliefd geworden op een Amerikaanse soldaat en wil niet trouwen met de Japanse man die haar ouders voor haar hebben uitgezocht. Haar ouders wijzen hem af en als Naoko zwanger blijkt van de soldaat die ook nog eens niet terugkomt van een missie, is ze een schande voor haar familie. Haar ouders plaatsen haar zonder dat ze het weet in een kraamkliniek voor meisjes zoals zij.

In het heden gaat Tori op zoek naar antwoorden over haar inmiddels overleden vader die in Japan heeft gezeten voor het leger. Ze vindt Naoko en ontdekt wat er met haar is gebeurd.

Wat vond ik van het boek?

Oh, wat een prachtig, ontroerend en verdrietig verhaal! Ik had dit boek niet willen missen. Het gaat over een stukje geschiedenis dat niet echt bekend was bij mij en dat zeker door mensen gelezen moet worden. De schrijfstijl van de auteur is zeer prettig en zorgt voor een mooie balans tussen verleden en heden, en ontroering en spanning. Het verhaal uit het verleden werd mooi verweven met de zoektocht van Tori in het heden. Als lezer krijg je stukjes informatie die net genoeg zijn om snel door te lezen; de spanning werd goed vastgehouden.

Ik huil eigenlijk nooit bij boeken, maar bij dit boek had ik wel een aantal stukjes dat ik even een brok in mijn keel moest wegslikken. Verder is het echt een prachtig en interessant boek dat een echte aanrader is. Ik geef het boek vijf sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller