Boekrecensie: De hennakunstenares – Alka Joshi
Boekrecensie: De hennakunstenares – Alka Joshi

Boekrecensie: De hennakunstenares – Alka Joshi

In het voorjaar kreeg ik dit boek opgestuurd om te recenseren. Ik houd van India en Indiase invloeden en wil nog heel graag daar naartoe. Boeken over dit land en deze cultuur vind ik dan ook erg interessant, dus ik was nieuwsgierig naar dit boek. In deze recensie leg ik uit wat ik van dit boek vond.

Waar gaat het boek over?

Lakshmi is zeventien jaar als zij wegloopt bij haar gedwongen huwelijk. Ze komt terecht in Jaipur, de ‘roze stad’, en gaat aan het werk als hennakunstenares bij welgestelde dames die haar ontwerpen prachtig vinden. Met haar kruidenkennis helpt ze menig rijke vrouw daarnaast ook met allerlei andere problemen.

Tot haar verbazing staat er op een dag een onbekend dertienjarig meisje voor haar deur. Het blijkt haar zusje Radha te zijn. Haar komst brengt heel wat verandering mee en Lakshmi moet vechten voor haar pas verworven vrijheden.

Wat vond ik van het boek?

Wat een wonderlijk verhaal! Ik heb ervan genoten; het las haast als een sprookje. De schrijfstijl van deze nieuwe auteur is prettig en het boek leest als een film (het wordt ook binnenkort verfilmd!). De hoofdstukken zijn relatief lang, maar als lezer blijf je geboeid in het verhaal hangen waardoor je zo honderd bladzijdes wegleest. De personages zijn heel geloofwaardig neergezet. Ik kon me goed inleven in Lakshmi en huiverde bij de acties van Radha. Malik, het hulpje van Lakskmi, vond ik een heel grappige en slimme jongen, en sommige passages met gesprekken met de rijke dames vond ik heel fijn weglezen. Er zaten leuke stukjes tussen.

Het enige wat ik een beetje miste, was de tijdsgeest. Het speelde zich af in de jaren vijftig, maar dat voelde niet echt zo. Verder stoort dat niet. Ik ben heel erg benieuwd naar haar twee vervolgdelen over Malik en Radha; die ga ik zeker lezen. En natuurlijk de film! Ik kreeg een beetje een Crazy Rich Asians vibe, maar dan in India, haha. Ik geef dit boek vijf sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.