Boekrecensie: De jongen, de mol, de vos en het paard – Charles Mackesy
Boekrecensie: De jongen, de mol, de vos en het paard – Charles Mackesy

Boekrecensie: De jongen, de mol, de vos en het paard – Charles Mackesy

Dit boek heb ik veelvuldig langs zien komen op bookstagram, dus zocht ik hem op in de bibliotheek om eens te bekijken waarom dit boek zo populair is. In deze recensie leg ik uit wat ik van het boek vond.

Waar gaat het boek over?

Het boek is een moderne fabel over een jongen die een mol, een vos en een paard ontmoet. Ze stellen elkaar belangrijke levensvragen en leren zo een aantal prachtige levenswijsheden. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hun vieren en ze leren veel van elkaar. De tekst is op een poëtische wijze neergezet met schetsachtige illustraties eromheen.

Wat vond ik van het boek?

Dit boek is een mooie verzameling levenswijsheden met mooie illustraties erbij. De tekst vloeit mooi in elkaar over en brengt een samenhangend verhaal, ook al zijn het losse vragen. Het hoort allemaal bij elkaar en laat een mooie vriendschap zien tussen de jongen en de drie dieren. Erg mooi voorleesboek voor op de basisschool, of thuis! Ik geef het boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller