Boekrecensie: Mathilda’s geheim – Corina Bomann
Boekrecensie: Mathilda’s geheim – Corina Bomann

Boekrecensie: Mathilda’s geheim – Corina Bomann

Vorige maand begon ik aan een buddy read voor dit tweede deel van de serie en halverwege deze maand las ik hem uit. Het eerste deel had ik alweer een tijdje geleden gelezen, dus ik was benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Deel 3 ligt nu nog op me te wachten, maar ik zal jullie eerst in deze recensie vertellen wat ik van dit vervolgdeel vind.

Waar gaat het boek over?

Het is inmiddels 1931 en Mathilda blijft alleen achter als haar moeder overlijdt. Na de begrafenis krijgt ze te horen dat haar moeder gravin Agneta Lejongård als voogd heeft opgegeven en dus gaat Mathilda met haar mee naar het landgoed de Leeuwenhof. Vier jaar lang moet ze daar blijven, voordat ze meerderjarig is en met haar vriend kan trouwen.

Maar zaken lopen anders dan verwacht. Mathilda weet niet dat Agneta eigenlijk haar tante is en heel wat geheimen voor haar heeft. Als dan ook nog eens de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de toekomst helemaal onvoorspelbaar blijkt, moet Mathilda zich eerst focussen op wat er op dat moment speelt.

Wat vond ik van het boek?

Ik vond het een leuk vervolgdeel. Het was een tijdje geleden dat ik deel 1 had gelezen, dus ik moest wel weer even wat terugbladeren in dat boek, haha. Maar naarmate ik verder kwam in dit boek, kwamen er weer bepaalde passages en ontwikkelingen bij mij naar boven. Dat vond ik vooral heel leuk aan dit boek; dat de nog enigszins losse eindjes van het eerste deel heel stevig werden vastgeknoopt in dit boek. Ook al blijven er nu nog genoeg verhaallijnen over voor deel 3.

Dit deel draait om familie, vriendschap, liefde en verlies, en dus veel meer om de verbindingen tussen de personages. Dat maakte dit boek iets minder spannend; het had eigenlijk geen schokkende wendingen zoals in deel 1. Ook had ik nog wel wat meer willen lezen over de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van Zweden. Maar ik ben heel benieuwd naar het laatste deel van deze trilogie! Ik geef dit boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller