Boekrecensie: De zwemclub van Shelly Bay – Sophie Green
Boekrecensie: De zwemclub van Shelly Bay – Sophie Green

Boekrecensie: De zwemclub van Shelly Bay – Sophie Green

Afgelopen mei is een nieuw boek verschenen van deze auteur. Al eerder was het boek De leesclub aan het einde van de wereld van haar uitgekomen. Dit verhaal was voor mij een eerste kennismaking met deze schrijfster en in deze recensie leg ik uit wat ik van dit boek vond.

Waar gaat het boek over?

Australië, 1982. Het verhaal volgt vier vrouwen, elk met hun eigen problemen waar ze tegenaan lopen. Theresa is een dertiger met twee jonge kinderen die graag wat zou willen afvallen door te gaan zwemmen. Marie is weduwe en zwemt al haar hele leven dagelijks in de zee. De jonge twintiger Leanne is verlegen en houdt van haar werk als verpleegster. En Elaine mist haar thuisland Engeland.

De vier vrouwen treffen elkaar bij hun plannen om elke dag in de zee te gaan zwemmen en leren elkaar steeds meer kennen. De vriendschappen die ontstaan helpen de vrouwen om om te gaan met hun eigen levens en alles wat ze meemaken.

Wat vond ik van het boek?

Dit boek is geen boek dat je achter elkaar uitleest en af en toe moet wegleggen, omdat er best heel wat dramatische stukken voorbijkomen. De schrijfstijl van de auteur is prettig, waardoor je steeds weer snel in het verhaal komt. De personages zijn toegankelijk en als lezer kun je je redelijk identificeren met de karakters, ook al gebeurt er zoveel in het boek dat het overal wat oppervlakkig blijft. De auteur had beter een aantal punten kunnen uitkiezen om die vervolgens verder uit te werken.

Zo komen er thema’s voorbij, zoals heimwee, alcoholisme, immigrantenproblematiek, scheiding, verlies en nog een hele hoop. Vandaar dat ik het boek ook af en toe moest afwisselen met een ander boek; het was een hele berg ellende achter elkaar. Al met al was het een rustig, kabbelend boek en ik raad hem aan als je van feelgoodboeken houdt met een flinke dosis drama! Ik geef het boek 3,5 sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.