Boekrecensie: Elvis & Jones in Malibu – Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox
Boekrecensie: Elvis & Jones in Malibu – Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox

Boekrecensie: Elvis & Jones in Malibu – Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox

Het eerste boek van dit auteursduo had ik al gelezen, dus ik was benieuwd naar het vervolg op dit kinderboek. Ik nam hem mee uit de bibliotheek en zal in deze recensie vertellen wat ik ervan vond.

Waar gaat het boek over?

Elvis en Jones gaan met hun ouders naar Malibu waar hun oom en tante wonen. Die wonen op een grote paardenranch samen met hun twee kinderen met wie Elvis en Jones altijd fijn samen spelen. Het avontuur begint al in het vliegtuig als ze een bijzondere en aardige man ontmoeten.

Op hun vakantie komt er een zware storm en een van de paarden, Jackson, raakt vermist. De hele familie gaat naar hem op zoek. Is hij gewoon zelf weggelopen door de storm of is er meer aan de hand?

Wat vond ik van het boek?

Dit was weer een fijn kinderboek, met een leuk en vlot verhaal. De plot is wellicht wat simpel en er zijn weinig verhaallijnen of spannende stukjes, maar het is een spannend genoeg verhaal voor kinderen vanaf groep 5 ongeveer. Er zijn veel interessante personages, zoals het neefje en nichtje van Elvis en Jones, de man die ze in het vliegtuig ontmoeten en het meisje dat ze in Malibu ontmoeten.

Het verhaal is voorspelbaar, maar wordt wel leuk verteld. Ook zijn de illustraties een leuke toevoeging. Malibu wordt als decor gebruikt, waardoor kleine stukjes vaderlandsgeschiedenis van de VS worden verteld, wat leerzaam is voor kinderen. Ik geef dit kinderboek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.